Osannolika sammanträffanden!

Ibland undrar jag hur det kan hända speciella saker vid "rätt" tidpunkt, eller tex är verkligen allting en slump eller är det ödet att saker händer när de gör?
Tex igår ringde en av mammorna till ett av barnen som var med i Antons föräldragrupp! Det är väl inget konstigt med det kanske ni tycker? Men då måste jag berätta vidare: Det var väldigt längesedan jag pratade med eller såg denna mamma, för det första! För det andra så tänkte jag för ett par dagar sedan att det skulle vara trevligt att bjuda hem alla i föräldragruppen eftersom det var så längesedan vi träffades, (det var i våras)! Det är ju alltid roligt att se hur det är med dem vars barn vi ändå har kännt sedan de föddes. För det tredje så såg jag denna mamman i förrgår på ICA parkeringen, men innan jag hann ur bilen så hade hon hunnit så långt bort att jag inte ville ropa på henne! Så då trodde jag att även hon kanske hade sett mig där på parkeringen eftersom hon ringde dagen efter, men det hade hon inte! Vilket osannolikt sammanträffande va???

Annars städar jag idag för imorgon kommer bytanterna på besök och ska besikta Alma! Detta är en tradition här i byn som startade för 50 år sedan! Allt kvinnfolk kommer hem till de nyblivna föräldrarna för att hälsa bebisen välkommen till världen. Då har de med sig allt fika samt även porslin att äta på, så de tar med sig disken hem efteråt! Det ända man som värdpar behöver fixa innan det är att se till att alla har någonstans att sitta! Smidigt va?
Så vi får se hur många som kommer imorgon! Förövrigt så var de senast hos oss också, det var när Adam var 1 månad gammal! Undrar vem vi ska till nästa gång? Jag tror inte det blir vi igen!

Nu ska jag göra lite bokföring innan jag ska fortsätta städa, ha en bra dag allihopa!

Kramizzar!!

Bloggdags!

Nu har jag insett att det här med att blogga känns som ett av de svårare projekten att hinna med om dagarna. Innan kunde jag tycka att det var svårt att hinna med ibland, men det är ju inget mot vad det är nu. Dessutom när jag äntligen har tid, då ska man ju ha något att skriva om också! De som inte har några barn de vet kanske inte att när man är småbarnsförälder då blir liksom hjärnan som en degig massa istället för ett kvicktänkande, klartänkt genialmassa!! Man går liksom i en amningskoma mest hela dagarna.
Som tex nu, nu vet jag inte längre vad det var jag tänkte att jag skulle skriva om för fem minuter sedan!! Hopplöst!!

De dagar det går bäst att skriva det är ändå då när man är i någon sorts överdriven humörstämning, tex jätteglad, jättearg eller jätteledsen!! T.ex om min man gör mig på dåligt humör då har jag ju hur mycket som helst att skriva om!! Tyvärr är han ju aldrig hemma nuförtiden (förutom när maten serveras) så jag kan ju inte ens bli sur på honom för att han säger eller gör fel saker! Däremot skulle jag ju kunna vara arg på honom för att han aldrig är hemma, och det är jag ju ibland, men nu har jag tröttnat på att vara det med hela tiden! Det är mest när alla tre barna skriker och tjuter samtidigt som jag kanske blir lite extra förbannad på honom för att han aldrig är hemma och hjälper till!
Så vad ska jag skriva om egentligen? Kanske sonen Adam som nu håller på att ta kort för fullt med vår digitalkamera, snart är nog hela minnet slut så ihärdigt som han fotograferar!!!
Eller kanske om köksgolvet som jag har börjat skura med Vim i fogarna för att de ska bli "vita" igen, otroligt jobbigt för armmusklerna, (men fint blir det)? Eller kanske om mina gulliga barn, tex Alma som vuxit 375g på en vecka och 2 cm på längden! Eller Anton som var så duktig och hjälpte mig att städa häromkvällen, han sa dessutom att han skulle hjälpa mig varje dag med att städa typ diska och tvätta etc. dock hade han ändrat sig dagen efter!
Eller att jag saknar att lyssna på morgonpasset i P3 i lugn och ro, (det blir liksom aldrig att jag kommer ihåg att lyssna nu förtiden)!

Nu börjar det förresten bli dags för mig att laga middag!

Veckans meny är:

Mån: Lövbiff med pommes och bearnaisesås (drängen fyllde år!), Tårta!

Tis: Kalops med potatis och sallad

Ons: Kycklingpasta med Pesto

Tors: Sprödbakad torsk med potatis, sallad

Fre: Raggmunk med fläsk

Lör: Pannbiff med kantarellsås, sallad (supergott recept som finns på www.hemkop.se sök under recept!) Alla gillade det jätte mycket sist jag gjorde det, dock använde jag herrgårdsblandning istället för épice riche!!! Veckans mattips från oss i Flaka!

Sön: Pizza

Dagens ledord: Var mot andra som du vill att andra ska vara mot dig!

Ha en fortsatt underbar dag!! Kram från oss i Flaka!

Klockan 70!

I söndags kväll var vår granne på besök, hon kom och lämnade en present till Alma. Då hon kom var jag väldigt sen, jag skulle åka på styrelsemöte och hade fortfarande inte duschat eller plockat ihop papprena till mötet. Hjälpsam som hon var så var hon barnvakt medans jag tog en dusch. Då hade Anton berättat för henne att han hade faktiskt varit uppe till klockan 70 en kväll för ett tag sedan! Det tyckte hon var himla skoj! Så bara så ni vet, här i Flaka har vi många fler timmar på dygnet än vad många andra har!

Nu ska jag hjälpa barna i säng och kanske även mig själv, jag brukar iallafall somna framför tv:n så här dags på kvällen!

Så ha en riktigt trevlig kväll och skön natt, det hoppas jag att jag får iallafall, med inte allt för många "skriktimmar"!

Kram från mig!!

Ett år äldre!

I måndags blev jag ett år äldre och det känns helt ok! Med tanke på de tre goa ungarna och den maken som jag har så tycker jag att det bara känns roligt att bli äldre! Så vid 05,15 på morgonen blev det frukost på sängen med smörgås och tårta! Det var svärmor som fixat! Barnen vaknade inte när de kom så vi lät dem sova vidare, (jag ville gärna gå och lägga mig igen när de andra gått till lagårn nämligen)!

Senare på dagen kom min mamma och hennes sambo på besök, det var jätteroligt att ha dem här. Vi åt lite chipslåda med fläskfilé, sallad och baguetter till middag. Förrätten bestod av serranoskinka och honungsmelon, samt så blev det lite prinsesstårta till efterrätt! Jag tror vi blev mätta allihopa och jag tyckte att det smakade väldigt bra iallafall!

Sedan så hände det inte så mycket mer den dagen!

I helgen  hade vi ju besök av makens släktingar, det var jätteroligt att träffa allihopa, lite extra skoj var det ju att träffa släkten från USA, det var ju så länge sedan sist! De har ju utökat familjen med en liten Isaac (eller han var ju inte så liten längre förstås!) Mysigt att träffa dem iallafall!
Mina svägerskor och svärmor fixade med maten! Supergott alltihopa!! Själv försökte jag bara hinna med att städa lite! Så i helgen har vi haft det jättetrevligt iallafall!

Igår var Alma och jag och shoppade halva dagen i Vimmerby, det gick jättebra! Vi var där hela tiden som pojkarna var på dagis! Så nu är vi lite fattigare igen!
Idag är Anton (äldste sonen) magsjuk, eller han har kräkts en gång iallafall! Så han och Adam är hemma från dagis! Så nu blir det spännande att se om vi andra kommer att klara oss eller om vi också kommer att åka på spysjukan! (Hoppas vi slipper den!)

Så till middag får det bil kokt korv med bröd idag! Lite lagom jobbig mat för magen. Annars var tanken att det skulle bli spaghetti och köttfärssås! Imorgon ska det bli tomatsoppa och på fredag Tacos. Igår åt vi fiskgratäng! Till helgen är det inget bestämt ännu. Antingen blir det väl nyponsoppa, eller någon god biff eller dy. förhoppningsvis!

Nu vaknade visst Alma!
Så Bye bye och på återseende från oss i Flaka!

Namnsdagskalas!

Idag har vi haft namnsdagskalas för äldsta sonen, det blev tårta till efterrätt som vi även passade på att bjuda farmor och farfar på. Så här såg den tårtan (och sonen) ut!



Barnen sover nu och jag ska snart gå och dammsuga upp ett glas i tusen bitar, som yngsta sonen lyckades ha sönder i badrummet!
Inatt blev det inte mycket sömn (ca2-3 timmar) så snart ska jag även gå och lägga mig! Imorgon kommer ju släkten så dessförinnan ska det ju städas med, så då vet jag ju vad jag har att göra imorgon iallafall!

   

 Här är förresten bilden på Flakakakor, tjusiga va? Det är vanlig chackrutedeg som man bakar av, det är bara mönstret som är lite speciellt!



I måndags badade vi Alma hemma för första gången! Det tyckte storebror var jättespännande, han kom med diskborsten och tyckte vi kunde tvätta henne med den! Dock gjorde vi inte som han tyckte utan vi höll oss till tvättlapparna!



Så här skönt kan man ha det när man sover, på detta sättet sov nästan alltid bröderna med när de var i den åldern!



Här har vi en som blev tagen på bar gärning med "handen i kakburken" (iallafall gräddskålen)! Han gillade stort att vi bakade tårta idag!

Nu ska jag gå och dammsuga glas och sedan hoppas jag på en lång natts skön sömn!
God natt med er! "Och njut av livets goda stunder så mår du bättre!"
Kram från Ellen

Tillbaka till verkligheten!

Jaha, nu känns det som om man börjar komma tillbaka till vardagen (och verkligheten)!
Storebrorsorna är fortfarande lika stolta och intresserade av nytillskottet i familjen! (Roligt tycker jag).
Jag har precis avslutat novembers bokföring, så då hann jag även denna gång i tid eftersom momsen ska vara inne senast imorgon! Fast nu känns det som jag var ute i senaste laget, dock har det inte funkat att sitta vid datorn tidigare! Ikväll skötte sig däremot alla barna, Alma har sovit mest hela tiden (det blev endast en halvtimmas avbrott för lite utfodring) pojkarna var kvällsservade när "Bompa" började, så dem var det bara att placera framför tv:n medans jag satt vid datorn! När det var slut var det bara att hjälpa dem i säng!

(Dock har jag pimplat julmust och knaprat schweizernöt för att hålla hjärnan igång!)
Men nu är iallafall momsen färdig och jag kan blogga med gott samvete!

Annars börjar det mesta att funka bra i vardagen, jag sover väl mellan 4-6 timmar/dygn och det funkar väl!
Gubben kör jag upp på natten för att byta blöjor om jag får sova för dåligt, han kan också gott få känna av att vi har en bebis i huset!
Barna har börjat på dagis denna vecka efter några veckors juluppehåll, vi har en sålänge ett tidsbehov av 2 timmar för att göra oss iordning för dagis. Så vi går upp vid 06,00 för att vara på dagis vid 08,00. Men barna är jätteduktiga på morgonen, de har nog saknat dagis så det är nog därför de är så duktiga på att komma iordning!

Till helgen kommer det mycket folk på besök! Makens syster med familj från Lund kommer och syster och svåger från L-köping kommer. Samt blir det finbesök från USA, det är makens kusin med familj som kommer samt faster och farbror från Storebro! Så i helgen blir det fullt hus, (dock ska jag inte ordna med någon middag utan det ska de andra fixa)!

Nu kom gubben in från lagårn så nu hoppas jag att han ska fixa en smarrig kvällsfika till oss båda!

Idag har jag förresten provat en ny middags rätt, fisk med räkor i en god sås samt pressad potatis till detta! Det var riktigt gott! Imorgon blir det flygande Jakob och på fredag ska jag göra pannbiff med kantarellsås! (I helgen hoppas jag att vi blir bjudna på mat hela helgen!) Så detta är veckans meny!
Förra veckan och i helgen bakade vi lite småkakor, bl.a Flakakakor! Tänkte visa en bild på dessa nästa gång, nu orkar jag inte! De är lite halvkluriga att göra, men de ser väldigt avancerade ut, så de är roliga att göra!

Nu är det väl hög tid att försöka ta en kvällsmacka för att sedan gå och lägga sig innan det är dags för nästa mjölkpass!

Gokväll på er och även fast det är svårt att hinna med och blogga så vill jag bara berätta att vi lever och mår bra iallafall!

(Telefonen märker jag att det är väldigt svårt att hinna med och prata i!)

Kram på er!!! // Ellen 

Lite fler bilder på bl.a. stolta släktingar!

                 
Jättestolta storebrorsor!!!

              
(Made by Anton)
Välkommen hem tårtor och blomster!!

            
Stolt faster och farbror!

Stolta föräldrar och syskon till en liten tjej!

Så var det nu då äntligen över! Det visade sig att Alma ville komma till världen härom natten även om barnmorskan och läkaren sa att det var inget på gång och det kunde dröja länge än innan det skulle hända något!
Det räckte visst med att ha varit på besök på förlossningen för att värkarna skulle sätta igång på hemvägen. Innan hade jag ju inte haft några värkar.
Så när värkarna hållt på lite till och från hela kvällen så kände jag att nu vill jag åka, för jag vill inte sitta i bilen med värsta värkarna och sitta och köra i 7 mil till BB! Så efter att ha haft kontakt med BB och maken gått kvällsrundan i lagårn, (mjölkade en nykalvad kviga), så åkte vi till V-vik! Resan gick bra bara gubben saktade ner lite under värkarna (jag konstaterade att vi har en väldigt guppig väg till V-vik!) Så efter en timme och en kvart var vi framme klockan 01,30. Därefter var det bara att kolla CTG, som såg bra ut, (värkarna fortsatte ju), samt därefter konstaterades det att jag var öppen 4 cm av 10 och att huvudet hade kommit hela vägen ner.
Sedan var det bara att få komma in på förlossningssalen och att vänta på att det skulle vara över! Efter det att vattnet gick vid kl.03,30 och jag var öppen 5 cm, tills det att Alma var ute så tog det bara 57 min! Så det var helt klart en väldigt smärtsam timma samt så hjälpte inte lustgasen så mycket! Så här snabb förlossning har jag aldrig haft tidigare, (jag brukar ju vara på BB mellan ett till två dygn innan allt är över)!
(Min man trodde inte att man skulle åka till BB förrens vattnet gått, men i detta fall hade vi ju fött på vägen dit i sådana fall, så det var tur att han inte fick bestämma när vi skulle åka!)

Så den 5 januari kl 04,27 föddes vår dotter Alma, hon vägde 4115g och var 52 cm lång!

                                                  
CTG-koll vid ankomst!              11 min före Almas                   3 timmar efter ankomst!   
                                                     ankomst!  

                                                                                                                               
Goda mamma pappa
fikat efter allt var klart!

Så när allt var färdigt på förlossningen och bebisen var ute så kan man ju tro att nu är man av med smärtan, men inte då! Första dygnet hade jag sådana kraftiga eftervärkar att jag trodde att jag höll på att gå igenom en förlossning till, fast utan lustgas denna gången! Mycket plågsamt vill jag lova! Detta blev bättre med tiden så från att gå från ny förlossning till värsta mensvärken på ett par dygn så är det inte så farligt längre!

Därefter var vi kvar på BB till måndag mitt på dan, då kom syskonen och pappa och hämtade hem oss! Det var väldigt stolta storebrorsor som bråkade om vem som skulle hålla Alma först, de kunde inte få nog av henne liksom! Sedan fotograferade vi oss till tidningen med innan vi skulle åka hem, så vi får hoppas att det blev bra!

                                       
Rund och go!                          Välkommen hem                       Faster och farbror
                                              middag!                                  kommer med kvällsfika!

Det kommer lite fler bilder sedan när jag har stylat de färdigt, (måste rotera dem iallafall)!

Efter det att vi har kommit hem så har saker och ting varit lite till och från, igår var det inte mycket som var bra t.ex.
Efter att sovit obefintligt i 4 dygn så inser man varför pappan skall var ledig i 10 dagar i samband med födslen och vara HEMMA! Magen värker, brösten värker, man är supertrött och massor saker behövs att göras! De andra syskonen vill ju inte sova hela dagen bara för att mamma vill det! Då ångrar man att man inte är kvar på BB och blir ompysslad! Som tur är har jag en jättego svärmor som har skött markservicen med frukost och middag! Annars skulle nog min familj och drängen svälta ihjäl, eller iallafall få leva på yogurt och mackor! Samt har hon även tagit hand om barnen en del, men de vill ju så gärna vara med lillasyster och klappa på henne (sen om hon sover har ju ingen betydelse), så det var svårt att få lite sömn på dagen med!

Men då på kvällen kom det en ÄNGEL till oss!!!
Det var min granne som kom och det var nog till stor del hennes förtjänst att jag inte bröt ihop helt och hållet igår, samt att jag mår så bra som jag gör idag! Sådana vänner är guld värda och jag kan inte vara nog så tacksam!!! TACK, TACK, TACK!
Vad hon gjorde var att hjälpa mig att plundra granen och att dammsuga huset! Vi misstänker nämligen att sonen inte tålde granen, han fick eksem och blev kliig i ögonen och näsan rann, detta blev värre efter att ha sovit hemma en natt efter att ha sovit hos farmor i några dagar! Så då kunde inte jag med gott samvete låta den få vara kvar inne en natt till när han hade blivit märkbart sämre! Samt hade dammråttorna party på övervåningen och dansade itakt till tvmusiken! Så skulle vi inte bli dammallergiker allihopa och framförallt låta Alma vara med om den chocken, så behövdes det att dammsugas! Jag hade ju bara bett min man att göra detta några gånger, med början en vecka tidigare, inget hade blivit gjort! Hans kommentar: Men vi hade ju städhjälp för två veckor sedan! Blir man sur eller sur?? Så då kom iallafall min underbara granne och erbjöd sig att hjälpa mig med detta, så det räddade min dag igår! Än en gång TACK!

Sedan vill jag passa på att tacka för alla hälsningar jag har fått på bloggen! Man blir glad av att se alla som bryr sig! Tack allihopa!

Även idag ska vi äta middag hos min svärmor, det blir fläskpannkaka idag! Gott!
Efter att ha ätit gasframkallande sjukhusmat i några dagar så uppskattar man hemmalagat lite mer!
Chiliconcarnen första dagen gjorde att Alma fick några jobbiga första dygn med mycket ont imagen och svårt att sova! Samt underhölls det ju med all blomkål och broccoli som serverades till maten också!

Så dagens ledord får bli: "Ät inte bönor på sjukhus, tänk på miljön!"

Kram från mig och hela min familj som nuförtiden består av fem medlemmar!

PS Hemhjälp kominerat Nanny sökes närmsta veckan, intresserad? Hör av dig! DS

Falsk alarm!!!!

Jaha, nu är vi hemma igen (tyvärr)! Det var inget fostervatten och allt var lugnt!!! Så vi fick åka hem igen! Vi som hade hoppats på att vi skulle få ligga på förlossningen inatt. Men icke sa nicke!!!
Däremot har jag för första gången haft rejäla värkar nu, både på hemvägen och sedan vi kom hem!
Så kanske kommer det ändå att hända något snart? Nu är jag faktiskt riktigt trött så jag ska nog gå och lägga mig nu! Värkarna är ca var 10 min, så vi får se om det fortsätter eller om det lugnar ner sig!

Så är alltså läget här för tillfället!
Kram och gokväll från oss!

Äntligen på väg??

Nu ska vi snart åka till BB, anledningen är att vi ska kolla upp om jag läcker fostervatten eller inte! Så kl.16,00 ska vi ta prover och göra ultraljud! Förhoppningsvis är det så pass att det är på g så jag blir igångsatt istället för att vi får åka hem igen! (jag känner inte för att åka hem utan att ha fått en bebis innan)!
Så önska oss gärna lycka till! Jag har mycket att göra innan vi ska åka så nu är det turbo som gäller!

Kram från oss!

Provmjölkning!

Ikväll och imorgon bitti provmjölkar de i lagårn, så nu måste det väl ändå hända något på bebisfronten! Med tanke på så krångligt det blir om vi måste åka iväg och inte gubben kan vara med och mjölka, så borde det ju verkligen vara nu det ska hända något, eller hur? Han sa att får jag några känningar så har vi inte tid att åka förrens imorgon mitt på dan ändå! Schysst va? Jag får väl åka de där 7 milen till BB själv isådanafall!! Tror han ja!!

Jag ska snart börja bokföra igen, barnen är hos farmor under tiden, så det är väl bäst att få något gjort!

Det blev så mycket mat till middagen idag så svärmor och svärfar fick också äta här, som tur var hade hon inte hunnit börja laga någon mat när jag ringde och bjöd in dem! Och maten räckte gott och väl, det blev korvstroganoff och ris, (och varsin glass till efterätt, fast det inte är helg)!

Nu när jag är gravid så har jag ätit lite vitamineral tabletter varje dag, det har jag kommit på att det nog är väldigt nyttigt! För mina barn och min man har varit väldigt förkylda, medans jag har klarat mig jättebra! Så det kan jag rekommendera om ni har problem med förkylningar, ät vitamintabletter i förebyggande syfte för att stärka immunförsvaret! Det funkar faktiskt! Jag ska nog fortsätta med det sen när jag inte är gravid längre också!

Nu måste jag börja jobba lite igen!!

Ha en go kväll!
Kram Ellen

Mer snö! - Har vi tid att åka till BB nu?

Som ni nog förstår så upptar det mesta av mina dagar det här med tanken på när det ska vara dags att föda barn!
Min man ringde för några timmar sedan och sa att nu ska det snöa eller blåsa mycket varje dag ända fram till söndag!!! Men hallå, när ska vi ha tid att åka till BB då? Vem ska mjölka om vi inte har någon dräng? Att hinna med en förlossning mellan lagårdspassen tror jag blir väldigt svårt, vi som brukar äta frukost vid 11,30 för det är då som gubben som först kommer från lagårn! Sedan måste han ut och köra ytterrundan (fodra sinkor, köra in foder till korna, skrapa gödsel på plattan osv.), detta brukar ta ett par timmar! Sedan måste han ju börja i lagårn igen vid femtiden som senast iallafall! Så är drängen ute och kör snö åt vägverket (med nya Feggan) så kan han ju inte vara här då! Hjälp!!!

Däremot kan vi få hjälp av reservdrängen fram till söndagkväll, sedan börjar hon nytt jobb på måndag, så då kan inte hon hoppa in heller!

Undrar jag hur den här följetongen ska sluta?

Min man kom på att vår förstedräng är nog den som är mest orolig för när bebisen ska komma ut! Han har haft svårt att sova i flera nätter, igår hade han ont i huvudet och fick åka hem, samt idag har han fortfarande ont i huvet! Han är nog lite orolig för att han ska ha snöröjning samtidigt som han måste komma hit och ta hand om lagårn! Vi får hoppas att det snart är över så allt blir som vanligt igen!

Något som jag förresten blir lite extra glad av, är när jag har fått någon kommentar på min blogg! Jag blir liksom lite upprymd och får en skön känsla imagen! Så vill ni att jag ska bli lite extra glad idag eller någon annan dag så får ni jättegärna gå in och skicka en kommentar!
Igår tex fick jag en kommentar från en person som jag inte vet vem det är, det var jätteroligt att se att det finns någon annan än de närmast sörjande som faktiskt har läst vad jag skrivit! Jag var inne på hennes blogg, det var mycket intressant läsning så kolla gärna upp den bloggen! http://fuckmingla.blogg.se
Jag blev mäkta imponerad över allt hon skrivit iallafall, och det bara på en dag!

Fortfarande känns det lite för lugnt i magen för att jag ska tro att det ska hända något idag! Jag har börjat att inbilla mig att det nog är lite fostervatten som kommer varje gång jag är på toaletten, så då kanske det är bäst att åka snart! Dock är det väl bara inbillning så det är nog inte så populärt att komma till BB och säga att jag "TROR " att mitt vatten läcker, då blir man nog bara hemskickad i sådanafall!

Mitt reservlager av snabbmat börjar snart ta slut, så idag vet jag inte vad jag ska hitta på till middag? Eller kanske lite korvstroganoff med ris eller spaghetti! Jag har ju en bit falukorv kvar sedan i lördags, ja det får det nog bli!

Nu ska jag börja bokföra lite, det börjar liksom bli dags! Man vet ju inte när man får tid att sitta vid datorn nästa gång!

Dagens ledord vet jag inte om det ska vara: "Kniiip" eller "Tryyyck!! " (Med tanke på vädret!)

Tack för mig! Ha det så gött idag allihopa!
Kram från Ellen

Denna eviga väntan!

Nähä, nu har jag gått från att ha trott att jag skulle föda barn i december till att undra varför det aldig händer något! Mina andra barn har ju kommit 8 och 15 dagar för tidigt! Ska då denna gå över tiden eller? Tänkte jag skulle vara klar innan den 4 och 5 januari eftersom det är många bekanta och släktingar som fyller år då! Självklart vill jag ju inte gå över tiden heller, eftersom jag tycker nu att det räcker med att gå runt och känna sig smidig som ett kylskåp hela tiden!

Jag har provat att massera fötterna och det hjälpte inte denna gången (det gjorde det förra)! Några andra tips?
Det är bra om det är dags att åka när det inte är snöröjning, för annars kanske vi inte har någon som sköter lagårn! Jag känner inte för att åka och föda barn själv, utan gubben!

Nu är det dags att gå upp och fixa kidsen inför kvällen, det är ju bra om de är färdiga innan Bompa börjar!!
Idag åt vi den kulinariska maträtten korv med bröd och pulvermos till middag! (Mindre gott tycker jag!)

Så än så länge är det alltså lugnt på bebisfronten, men jag önskar att det hände något nu!

Kram från mig och kidsen!!
Bye, bye!!

Dagens ledord: " Tryyyyyck!"

Fortfarande hemma!

Tänkte bara berätta att vi fortfarande är kvar hemma och att det inte har hänt något på bebisfronten! Inget vatten som gått eller några värkar som har satt igång!

Nu ska jag gå och göra iordning barnen för kvällen!

Jag har idag fixat ansökningarna till skatteverket om återbetalning av dieselskatt och energiskatt! Kors i taket att det skulle bli färdigt första dagen på nya året! Så tidig har jag aldrig varit förut, vad ska svärfar nu gå och gnälla över i några månader??? Det brukar vara ganska mycket tjat om detta annars, att det aldrig blir gjort o.s.v

Vi slapp korv med bröd till middag idag, vi blev nämligen bortbjudna till grannarna på spaghetti och köttfärssås istället! Jättegott och jättesnällt och jättetrevligt!!! Samt fick vi god fruktsallad till efterrätt dessutom!
Så korven får det väl bli till middag imorgon istället! (Om vi är hemma!)

Kram och godkväll från oss!!

God fortsättning på nya året!

Nu är det nyårsdagen och vi tittar ut på all snö som har kommit! Igår kväll trodde jag att det hade börjat läcka fostervatten, men det var bara falskalarm!!! Iallafall så kom det inte så mycket och det stannade av. Tur var väl det för vi hade ingen som kunde avsluta i lagårn! Men jag stressade upp gubben lite iallafall, han sa att pulsen ökade ett antal slag i minuten! Sedan var det ju lite halvt som halvt snökaos på vägarna så det var skönt att slippa åka inatt!

Vid 22.30-tiden igår hade vi tur att grannarna kom över och smällde lite raketer! Det var mycket uppskattat av oss alla, framförallt barnen! Tack goa grannar! Sedan kunde barnen gå och lägga sig  i godan ro, de hade ju fått uppleva det här med raketer live!

Eftersom jag inte trodde att vi skulle vara hemma igår så hade jag inte planerat någon smarrig nyårssupé!
Men till middag blev det lövbiff med pommes, kryddsmör och en god sallad. Till efterätt blev det Vit chockladgratinerade hallon och blåbär med vaniljglass! Samt på kvällen gjorde jag lite goda räkmackor (som vi åt när de kommit från lagårn vid 22 tiden!) Svärmor och svärfar åt både middag och macka hos oss, så då fick vi ju lite trevligt sällskap med!

Jag har visst lite känningar i magen nu så vi får väl se hur det ska gå idag!

Yngste sonen har klagat över öronont inatt, jag hoppas det inte är någon inflammation på G. Så jag har legat och kliat honom på ryggen, magen och under fötterna i någon timme inatt! Så fort jag slutade så blev han ledsen! Det var ganska jobbigt vill jag lova! Tyvärr hjälpte inte Panodilen som han fick så länge, han började klaga på öronen redan efter någon timme igen!!! Stackarn!!
Men nu tittar han på Bolibompa så nu har han inte sagt något om öronen på ett tag!

Igår fick jag förresten mycket papper sorterat på kontoret så jag tänkte fortsätta med det ett tag nu!
Önska mig lycka till!

Sköt om er och njut av det nya året!
Kram från mig!

(Idag får det nog bli korv med bröd till middag!)

RSS 2.0