Händelserik helg!

I lördags var vi på akuten i Västervik! Anledningen till detta var att Adam hade satt en godisbit i halsen, (nu är godishalsband förbjudna i vår familj!!!!)! Allt gick bra, han slutade aldrig att andas utan det var en troligtvis en lite för liten bit för det! Dock fick han åka dit för att kolla upp så det inte satt kvar någonting i lungan, så efter att ha blivit röntgad så kunde det konstateras att allt såg bra ut. Han hade haft en rejäl hostattack hemma så troligtvis hade han fått bort biten redan då, däremot fortsatte han klaga på ont i ryggen och så andades han lite stötigt så därför kollade vi upp det hela. Farmor fick följa med för att passa Alma vid behov, det var skönt att ha lite hjälp med sig.
Adam var jätteduktig hela tiden och lät doktorerna få titta och känna på honom utan att bli ledsen. Han blev bara lite orolig när röntgenmaskinen åkte ner mot bröstet (han trodde väl att han skulle bli klämd stackarn).
Så när vi sedan åkte hem stannade jag till på ICA och köpte en leksaksbil åt honom, (eftersom han varit så duktig!)
Den gillade han jättemycke, så den leks det med för fullt (storebror fick också en så jag skulle slippa bråk och det var tur med tanke på hur populära de blev)!

Tidigare på dagen så bakade vi Flakakakor och Italienska mandelskorpor. Och medans vi var till Västervik så kom min syster med barn på besök hem till oss, de skulle ju komma för att titta på Alma. Men de fick fika med Anton och maken istället för att träffa henne.(Typiskt va!)

I fredags hade vi stora bakar dagen, då blev det frukostfrallor, kardemummabullar, midsommarkaka, bruna bröd, potatismjölskakor (min morfars favoritkakor) och flakakakor (det var de som vi sedan gräddade på lördagen). På torsdagskvällen hade vi bakat hålkakor och sverigelimpor.
På fredagkvällen fick vi strömlöst och den strömmen kom inte tillbaka förräns vid 16 tiden på lördagen. Däremot har ju vi elverk så vi var väl bara utan el i ca 15 minuter. (Fördelen med mjölkkor, vi kan aldrig vara utan ström!)
Annars var det ju lite blåsigt här i fredags och i lördags, så lite träd blåste det ner för oss.
Idag ska jag gå igenom posten och röja lite på kontoret medans pojkarna är på dagis. Sedan ska vi väl fortsätta röja bland pojkarnas leksaker för att kasta sådant som börjar bli för trasigt, kanske vi även kan ge något till second hand (typ sådana saker de aldrig leker med), men det kanske de inte går med på!!


Här kommer lite bilder från oss:

                                      

      

1. Ett blomsterarrangemang jag gjorde härom veckan.
2. Soluppgång från köksfönstret.
3. Adam och jag bakar.
4. Förmiddagsbaket färdigt.
5. Nyvaken Alma som snart vill ha mat.

Så detta är lite vad som har hänt sedan sist.
Nu ska jag börja fundera på vad vi ska ha till middag idag och i veckan, igår blev det en sorts biffgryta och i söndags skinkstek, kanske vi borde ha lite fisk till middag idag!! Ja det får det bli, så nu ska jag bara fundera ut vilken sort!

Ha en bra dag allihopa och kram på er!
:) Ellen


Jo, vi lever fortfarande!

Nu var det så längesedan jag hade tid att sitta vid datorn så ni tror väl att jag dukat under av att vara trebarnsmor?
Så är det dock inte (som tur är)! Däremot är det ju svårt att få lite egen tid (idag var första gången på en vecka som jag var själv på toaletten t.ex., underbart att tillägga!)!
Då kanske ni tycker att barna sover väl någon gång så då kan jag ju passa på att blogga! (Då sover jag med kan jag berätta! Tex när jag skulle se melodifestivalen i lördags hörde jag en låt sedan somnade jag!)
Så efter 20,30 undanber vi oss alla telefonsamtal för då sover troligtvis frun i huset.

Sedan sist har det hänt mycket bl.a har Alma varit väldigt förkyld, såpass att vi var till Barn i Västervik förra veckan! Dock var det inget allvarligt fel utan vi fick åka hem igen som tur var. Sedan har vi varit med på en helsida i Vimmerbytidningen med anledning av tantbesöket från byn, då var även tidningen här! 
Vi har haft en faster och kusin på besök inågra dagar (mycket trevligt)! Igår var vi till Linköping hela dagen, jag gjorde ett tålamodstest genom att ta med alla barnen (4 stycken med kusinen) in på Toys R´Us alldeles själv!!! (De andra damerna var på en lampaffär och plantagen istället!) Modigt av mig va!
Sedan bakar jag bröd några gånger i veckan, igår blev det frukostbullar med vetekli i (detta gjorde jag innan L-köpings resan!)

Annars är det väl mest full fart hela dagarna, just nu är Anton hos grannen och leker och Alma sover och Adam är med pappa eller drängen!
På Antons popularitetslista finns jag alltid med, dock ibland i topp och ibland i botten! Härom veckan ville han sälja mig på Blocket och köpa en bättre mamma istället!! (Inte så roligt kanske)! I fredags var jag världens bästa mamma (fick jag höra flera gånger, samt så fick jag flera bamsekramar) p.g.a. att jag gjorde en raket till honom av toa och hushållspappersrullar! Imorse tyckte han att jag skulle simma över sjön och stanna därborta! (Så då var man inte så populär längre!) Så är det att vara mor till en snart femårig pojk!

Nu ska jag börja koka spaghetti så vi kan äta upp resterna av köttfärssåsen till middag!

Ha det så gott allihopa, kram på er! Hoppas vi hörs snart igen!

Förkylningsdags!

Jaha så då har även vi drabbats, Adam har nu haft feber sedan i måndags och Alma är snorig och jag börjar känna mig kokt! Samt har jag haft lite för mycket mat till Alma, hon har ätit sämre än vanligt så det känns som jag har två fulla mjölktankar som jag bär omkring på! Inatt sov hon från kl 22.00 till tretiden, då blev jag tvungen att väcka henne för annars tror jag att jag skulle fått mjölkstockning, då var det verkligen fullt i mjölkpaketet!

Igår firade vi min mans födelsedag, han fick "favvomaten" pommes och korv till middag!!! Det gjorde honom överlycklig! Present var inte lätt att hitta så det fick bli två tröjor så länge, (hoppas kunna åka till Linköping snart och handla ett par saker där.) Fast han fick ju förstås ett till bord till finrummet med tillhörande stolar också! Vi har tröttnat på att alltid behöva bära bord när vi har gäster så vi köpte oss ett bord till, så nu har vi tre likadana istället för två. (Så nu hoppas jag att vi inte blir idiotförklarade för resten av livet av alla vi känner!) Vi insåg att vi kommer ändå aldrig köpa någon soffa dit så då kan vi ju lika gärna skaffa att bord till! Vi ringde på tisdagen och beställde bordet och på onsdagseftermiddagen kom de från Mörlunda och levererade det, (det var snabbt levererat tycker vi :)

Idag ska jag försöka städa och baka lite, jag har börjat att baka matbröd för att slippa handla så mycket. Det har blivit hålkakor, Sverigelimpor och tekakor än sålänge, idag tror jag att jag ska baka farin limpor och valnötsbröd.

Här kommer lite bilder från de senaste veckorna! Det beskriver väl lite av vad som händer här om dagarna!

image40

Kan dessa små änglar verkligen hitta på hyss och bråka så de driver mamma till vansinne ibland?

                                     

Bytanterna på                          Va gott med tårta!       Mkt trevligt Ölandsbesök!
Almabesiktning!

                

Mormor och barnbarn!   Middag med släkten 
                                             från bl.a Storebro och USA!



Adam fotar en bloggande mamma!

Detta är lita av det som har hänt på sistone, Adam älskar att fotografera förresten och blir skogstokig när han inte får ha kameran!

Menyn denna vecka har varit och är:

Mån: Raggmunk med fläsk (blev inget förra veckan pga att vi åt rester en dag!) (Så då Åsa skulle du varit här!)

Tis: Pannbiffsrester med kantarellsås och potatiskroketter

Ons: Dubbelpannerad strömming med päramos

Tors: Pommes med Hot dog i bröd, sallad

Fre: Tacos (order från Anton)

Lör: Nettankyckling med ris

Sön: Potatisgratäng med någon sorts kött

Så denna vecka har vi inte svultit heller (möjligtvis bara Anders i onsdags!)

Dagens ledord: "Bråka inte med en mjölkstinn ko!"

Så kram och Bye Bye från oss, eller "Hallå, hallå banan, pepparrot" som Anton sa när han ringde Lämbo!

Tisdagkväll!

Nu är det tisdagskväll och jag ska ta mig tid att skriva lite kort på bloggen.
Barnen sover (snart iallafall) och jag med om en stund! Jag tänkte bara ta en nybakad tekaka innan jag går och lägger mig! Jag har nämligen bakat tekakor med havregryn i eftermiddag, de blev riktigt goda! I lördags bakade jag hålkakor och Sverigelimpor, tänkte jag skulle bli lite duktig och börja baka lite mer bröd själv. Nu skriker visst Alma, så det blev väldigt lite skrivet nu! Tänkte bara höra om någon har något bra förslag på present till min make när han fyller år? Det är på torsdag han fyller så svara snabbt!
Kram på er och god natt!!

RSS 2.0