Glad och trött!

Idag känner jag mig på bra humör, dock är jag trött tycker jag. Jag känner mig mest trött hela tiden, ska det vara så? Annars är barna lämnade på dagis, äldste sonen började redan vid 05,15 och fråga om vi inte skulle åka till dagis snart! Vi låg kvar en kvart till innan vi gick upp för då tyckte han att det var hög tid.
Han har förresten räknat ner nu i tre veckor i väntan på att kusinerna ska komma hem och hälsa på. Nu är det bara två dagar kvar så snart är glädjen total!
Han tycker för tillfället mycket om att räkna typ ett  till tjugofjorton etc. och häromdagen kom vi på att han kunde räkna plus och minus! Det blev vi väldigt förvånade över och lite impade faktiskt! (Det är nog mina gener det!)

Var på vattengympa igår igen, min gulgrönblå mage lyste upp tillvaron, jag tänkte att nu tror de säkert hela högen att jag blir misshandlad eller nåt?! Jag berättade för en att jag tog sprutor så jag hoppas inte det börjar gå några rykten om något annat! Annars var det skönt som vanligt att gympa, dock är det väl konstigt att det känns som om man väger mycket mer när man går upp ur bassängen än när man gick i? Minst 10 kilo ökning i vikt tror jag det blir efter ett pass, är det alla muskler som växer till under träningen eller?
När jag kom hem låg barna i sina sängar men de sov inte, dock blir de ju inte tröttare när man kommit hem utan då ska det börja faras runt igen istället. Men jag satte fort på en sagoskiva och sedan började jag först klia yngste sonen under fötterna (som han bara älskar) och sedan när det var gjort och han låg tyst och stilla i sängen så började jag att klia den äldste på ryggen, provade först under fötterna men han är som mig väldigt kittlig så det gick inte alls! Så snart hade de varvat ner och sov så skönt i sina sängar!

Ieftermiddag kommer det några lekkompisar till barna, så jag ska försöka fixa till lite här hemma nu innan gubben och jag ska bort på ett möte vid 10,00.
Det ser förresten ut som om det blir en resa till Ullared snart, har inte blivit alltför stora protester så det ska nog gå hoppas jag. Tänker handla lite gardiner till barnrummen och finrummet bl.a. samt lite fönsterlampor osv. Det ska bli jättekul om man nu hittar några fina!

Jag gjorde en veckomeny i måndags och var och storhandlade då med så här kommer:

Veckans meny:

Mån: Pizza rester

Tis: Persiljejärpar med kokt potatis och gräddsås

Ons: Traktorhjulssoppa och pannkakor

Tors: Fiskgratäng

Fre: Lövbiff (inågon form)

Lör: Jag jobbar på ALV så jag hoppas vi blir bjudna på middag

Sön: Eva´s grekiska biffar med pommes (vi åt aldrig det förra helgen)

Så jag hoppas att detta faller alla i smaken utan allt för stora protester! Eller vad tror ni?

Förövrigt i lantbruket så är höstbruket färdigt och min man håller på att tvätta alla maskiner istället, gödseltunnan är färdig och hackvagnen håller han på med! Allt ska fixas innan vintern kommer så det inte står och rostar! Annars går det åt mycket tid till de dagliga rutinerna i lagårn.

Dagens ledord: "Bättre sent än aldrig!"

Kram allihopa och ha det så gött!!!!

Härliga söndag!

Sitter här med superhalsbränna och njuter av livet! Dagarna springer på och jag hinner inte blogga som jag skulle vilja, har insett att det är svårt att sitta vid datorn när barna är med, de gör gärna så att man tappar koncentrationen.
Just nu är de med och busar med varandra så vi får väl se om det går att skriva eller inte.

Jag fortsätter med mina sprutor och det går väl hyfsat bra, magen skiftar i färgerna gult, grönt, blått och lila (urtjusigt)! Har insett att jag är inne på min andra kartong med sprutor, så då är det bara 18 kartonger kvar. Jag känner mig faktiskt ganska trött, vet inte om det beror på medicinen, graviditeten eller bara lathet. Svårt att få mycket gjort om dagarna iallafall! Har provat ut mina nya stödstrumpor nu, så vi får väl se när de kommer på posten! Ska använda dem hela dagarna, dock inte på nätterna, så jag kommer nog att behöva några par eftersom de ska tvättas varje dag! Undrar vilka färger man ska använda! Vill åka till Ullared snart, dock är inte maken lika sugen på den tanken, så nu måste jag komma på massor med saker som vi verkligen behöver och som är jättemycke billigare där! Hjälp vad kan det vara!

Idag ska vi äta hemmagjord pizza istället för igår, det fick bli rester då istället! Vi får några kompisar på middag med, så det blir trevligt. Gubben blev lite besviken igår när jag hade sagt att vi skulle äta pizza och sedan värmde på lite rester istället, (stackarn)!

Idag har äldste sonen och jag varit på simskolan, det tyckte han var jätteskoj och han var faktiskt riktigt duktig! Idag kunde han både koka kaffe under vattnet samtidigt som han doppa hela huvudet, samt simma både med bentagen och armtagen. Det kunde inte jag när jag var i den åldern iallafall!  Yngste sonen fick vara hemma med pappa och äta våfflor hos farmor istället, stackars dom!
Förövrigt har jag väl lugnat ner mig lite angående det här med föräldrarådet, vi får se hur det går med det helt enkelt!
Annars den här veckan har jag vikit mycket tvätt, så nu är det fullt i barnas garderober och jag har insett att jag inte behöver handla kläder på mycket länge!!!! (Hoppas inte min man läser detta, om jag blir sugen på att handla menar jag!)

Nu ska jag gå och fixa till lite innan jag måste börja laga mat tills gästerna kommer!

(Till drängen om du läser detta: Hur är det med kroppen sedan kraschlandningen i lagårn?
Hade du det bra på Nöjespumpen igår, maken sa att du lät väldigt nöjd!!!)

Dagens ledord från sonen: "Hellre en gammal Valtra än två nya Massey Fergusson och två nya Fendtar!"

Ha det gött allesammans, för det har vi!!
Kram från mig!

Lite smått upprörd!

Idag är jag lite smått upprörd! Var på föräldramöte igår samt på styrelsemöte som tyvärr kolliderade med föräldramötet. På föräldramötet gick vi igenom vårt relativt nystartade föräldraråd, eller rättare sagt, jag delade ut papper om vad som var tanken med ett föräldraråd och sedan fick de andra gå igenom det efter det att jag varit tvungen att avvika för att inte komma försent till styrelsemötet som jag skulle vara ordf på. 
Och om uppgifterna stämmer så är tydligen de flesta tveksamma till om vi ska ha ett föräldraråd eller inte på dagis, detta pga att de inte trodde att det var de sakerna vi skulle syssla med!


Tanken med föräldrarådet är att:


  •  Vi skall vara en länk mellan personalen och föräldrar, för barnens och familjernas bästa, t.ex. hjälpa till med frågor och åsikter som de inte vill ta direkt med varandra.
  • Vi skall ha ett samarbete mellan engagerade föräldrar och personalen.
  • Höja familjegemenskapen genom att anordna fixardagar och andra aktiviteter på dagis.
  • Vi skall ordna med avslutningspresenter till personalen vid terminsavslutningar osv.
  • Vi bör träffas två gånger per termin tillsammans med en personal som berättar vad som är på gång och vad som hänt sedan föregående möte.
  • Vi som grupp skall få våra åsikter och önskemål förenade och därmed en starkare förhandlingskraft, ungefär som ett fackförbund i miniformat.
  • Anförtror man sig åt någon i föräldrarådet så skall man om så önskas kunna vara anonym inför alla, både i föräldrarådet och övriga föräldrar och personal.

Det de andra föräldrarna tydligen trodde att det skulle handla om var bara att köpa avslutningspresenter och att typ göra det som personalen ville, typ bygga vindskydd! Så då tycker jag att det här behöver man väl inte ha något föräldraråd till, på sex personer! Presenter räcker ju med att en person fixar med och den andra biten kan ju personalen ta själva direkt med alla föräldrar!
Tydligen ska beslut tas senare i vinter om föräldrarådet ska vara kvar eller inte, så vi får väl se hur det blir!
Det är sånt här som gör att man tappar orken och lusten att engagera sig! Eller hur?

Nu ska jag gå och vika tvätt (borde kanske skura golv, blir väldigt rent när man är lite upprörd, eftersom man avreagerar sig)!


Dagens ledord: "Sköt dig själv och skit i andra" (Tydligen!)

Ha en bra dag allihopa!
Kram från mig!


Är vintern redan här?

Man kan ju undra, har vintern redan kommit? Det är ju svinkallt ute (iallafall om man inte klär på sig tillräckligt, som jag är dålig på)!!! Idag ser det ut som om vi bor på ett fjäll, molnen går ner i sjön så den syns inte, inte heller skogen på andra sidan sjön. Eller är det dimman som går upp till molnen, vem vet?? Solen strålar iallafall!

Eftersom jag fick lite vinterkänsla idag kändes det ju inte mer än rätt att koka risgrynsgröt till frukost, idag har vi klövverkarn och drängen här, samt passa jag på att bjuda in svärföräldrarna på frukost också när jag ändå kokat så mkt gröt! Jag brukar slänga i en klick smör, lite socker och en kanelstång så blir det riktigt god gröt! Funderar på om jag ska göra scones och koka ägg till frukosten med, lyxa till det lite så här en tisdagsmorgon liksom!
Annars idag är det väl mest städning som står på schemat, till kvällen ska jag på föräldramöte kl.18.00 och styrelsemöte kl.19.00. Eftersom jag ska vara ordf. på styrelsemötet kan jag ju inte skippa det, och på föräldramötet tänkte jag prata lite om vårt föräldraråd som vi har på dagis, så därför måste jag försöka vara med där lite med. Men det ordnar sig nog!

Igår när jag skulle börja laga middag så var yngste sonen inte så nöjd, han ville gå till farmor så vi gick dit en sväng (som tur var), för då visade det sig att min make hade beställt middag av henne så hon hade tinat upp ca 4 gösar och gjort två äppelpajer som hon skulle bjuda oss på. I efterhand så visade det sig vara ett missförstånd, för min man hade inte beställt ngn mat, dock sagt att vi kanske kunde äta där om inte jag var hemma till middagen, (skulle ju iväg och prova ut mina stödstrumpor) men att de skulle hörs om det senare under dagen! Att göra en överenskommelse vid 04,00 på morgonen kanske inte är det bästa (kan ju bli lite fel då, om inte båda är riktigt tydliga). Dock var det ett väldigt "gott" missförstånd, jag slapp både laga middag och vi fick en väldigt god sådan att äta, skönt!

Mina stödstrumpor behövde jag inte åka och prova ut, det kunde vänta till torsdag morgon istället, då jag ändå ska till BM och göra en vanlig gravkoll samt göra en glukosbelastning (det är riktigt äckligt för de som inte vet vad det är)! När man gör en glukosbelastning ska man på fastande mage dricka 2,5dl ren sockerlösning, vänta två timmar och sedan se hur högt sockerhalten gått upp iblodet, detta gör man för att se om man har diabetes eller inte! Därefter får man äta lite frukost som först!!

Veckans matsedel blir denna vecka:

Mån: Ungsstekt gös med potatis, äppelpaj med vaniljsås!

Tis: Pizzatårta och sallad

Ons: Kyckling à la Nettan och ris, sallad

Tors: Kokt torsk med äggsås och potatis

Fre: Tacos

Lör: Hemmagjord pizza

Sön: Eva´s grekiska biffar med klyftpotatis (eller pommes)

Tänkte ju att vi skulle ätit tacos förra helgen, men det fick bli pepparrotskött istället, till min förtjusning och till min mans stora besvikelse!! Men det var riktigt gott ändå, min man fick en glass till efterrätt så blev även han nöjd!

Nu är det visst dags att börja baka scones och koka ägg, frukostgästerna dyker väl upp snart!


Dagen ledord: "Alla missförstånd är inte dåliga, vissa är istället riktigt goda!"

Ha en bra dag allihopa!!
 Kram från mig!

En lördag med frost och underbart solsken!

Vilken härlig morgon! Solen skiner och det är klarblå himmel, frosten glittrar i gräset och jag njuter av att sitta inne och titta ut, oj nu smiter minsta sonen ut i bara stövlar och pyjamaströja, snart tillbaka!

(15 minuter senare) Hjälp vad kallt det var, minst 10 minusgrader kändes det som! Men sonen ville ändå gå till pappa fast han inte hade några byxor på sig, han blev inte alls glad av att behöva gå in igen!
Men nu är han servad och har fått på sig lite lagårdskläder och jacka och mössa och är på väg med storebror till pappa i lagårn. Så då ska jag passa på att skriva lite, härom kvällen när jag skrivit ett tag så fick jag ju lite hjälp med att radera allt jag skrivit, så då tappade jag lusten att fortsätta utan jag gick och lade honom istället! Så därför passar jag på nu när jag är själv!

Idag är det ju lördag så då vaknade ju barna tidigt!!! Jag ville ju sova men det gick ju inte, även om jag försökte medans de höll på att titta på Lattjo Lajban när vi låg i sängen (fördelen med tv i sovrummet)! Annars har vi mest bara hunnit med att äta lite frukost och jag har diskat medans barna fortsatte titta på barnprogrammen! I vår familj ser vi ju väldigt lite på tv så därför på helgerna på förmiddagarna så är de som klistrade framför tv:n när vi äter frukost och när jag vill ha sovmorgon, tur att det inte är så varje dag iallafall! Dock har de inte börjat prata om lördagsgodis ännu, men det beror nog bara på att jag igår sa att det inte fanns något hemma, utan vi fick handla idag! Annars brukar det oftast finnas lite kvar sedan lördagen innan och då vill de ju gärna ha så fort som möjligt, dvs efter frukosten!

Annars den här veckan har det varit fullt upp hela tiden känns det som, i måndags var jag hos barnmorskan och hämtade ut mitt recept på 100 SPRUTOR (till att börja med), som jag ska ta en om dagen! Tur att jag inte är spruträdd iallafall, men man kan ju bli! Så då gick hela förmiddagen åt till att åka fram och  tillbaka dit för att hämta medicinen på apoteket och sedan  att lära mig att ta sprutorna! Det går väl ganska bra att ta dem varje dag, dock får jag ju ett snyggt blåmärke varje gång jag stuckit mig, så jag kan ju hålla räkningen på hur många sprutor jag tagit iallafall. Dock tar jag dem i magen så det blir ju spännande att se hur den kommer att se ut om några veckor!!!

Sedan i tisdags provmjölkade vi i lagårn och hämtade hem lite sinkor och kvigor till betena här hemma! Under tiden hämtade jag även barna från dagis och när djurflyttningen var färdig var det bara dags att laga och äta middag, sedan var det snabbt iväg till vattengympan för att inte komma försent dit! ( En av de som var med förra veckan hade visst fått en bebis, jag tror det var två dagar efter förra passet.) Sedan var det bara att åka först till ICA och sedan hem och ta hand om barna och serva dem för kvällen!

På onsdagen var det ju födelsedagsfirande på morgonen! Sedan var vi iväg till LRF-konsult och pratade lite om framtida projekt. Därefter var det hem och hämta barna på dagis och sedan laga lite mat, svärmor och svärfar skulle ju komma på födelsedagsmiddag! Det blev Ädelostgratinerad fläskfile med tillhörande sås och pommes, samt tårta och kaffe! Det fick allt godkänt och maten gick åt!

På torsdagen var vi på studiebesök hela dagen, vi åkte vid 07,00 och var hemma vid 22 tiden!

Igår kände jag mig mest bara mossig hela dagen, det gick inte att få något flyt i någonting liksom. Men jag betalade iallafall ca 30 räkningar så lite blev ju gjort, sedan var äldste sonen och jag och rensade ogräs i jordgubbslandet och planterade lite nya jordgubbsplantor av revorna (hoppas de inte fryser nu)! Men när det var för mörkt fick vi lägga av och gå upp och hälsa på i lagårn istället hos pappa och lillebror.

Så den här veckan fick jag aldrig någon tid att skriva någon matsedel, och då märker man med en gång att det blir mindre ordning på maten. Jag ska väl tänka till och försöka komma på någon bra meny till den här veckan som kommer iallfall! På måndag ska jag förresten prova ut mina nya stödstrumpor, det blir ju spännande (hoppas jag inte måste ha dem dygnet runt!!!)!
Sedan ska vi verka klövarna på korna måndag och tisdag, sedan ska vi ha elrevision på gården och foderrådgivarn ska komma mån eller tisdag. På tisdagkväll ska vi ha styrelsemöte och jag skulle hoppa in som ordförande (måste komma på några bra punkter till dagordningen)! Sen tänkte vi bjuda hem lite folk till helgen så jag hoppas hinna med att städa lite också! Så det blir nog fullt upp denna vecka också!

Tänker bara passa på att säga grattis till mina kompisar som fyller år idag!!! Ha en riktigt bra dag och varsin stor grattiskram till er båda!! Hipp, hipp Hurra!!!

Dagens ledord:" Med solsken kommer glädje!"

Ha en riktigt bra dag allihopa! (Undrar om vi ska ha tacos till middag idag, då blir nog sonen glad iallafall)
Kram från mig!!

Robotresa!

Idag ska vi ut och åka på en studieresa med besök på mjölkrobotgårdar. Det ska bli jätteintressant att äntligen få se något annat än Flaka, det var längesedan vi var på gårdsbesök. Så nu ska jag gå och packa ihop barnens väska då de ska va "hemma" (dvs i G-ringen) och ha barnvakt idag! Sedan blir det till att äta lite frukost eftersom jag ska åka med barnen till dagis vid tjugo i sju. Så idag blir det nog dåligt med bloggande oxå, vi kommer troligtvis inte hem förräns vid 22 tiden.

Så ha en riktigt bra dag allesammans, det hoppas jag att vi får iallafall!!
Kram!!!

Födelsedag!

Nu har vi gratulerat tvååringen med tårta och paket på sängen, jag gick upp vid 04,20 för att vara säker på att bli färdig med de sista förberedelserna innan svärmor och svärfar kom. Fast de kom inte förrens vid femtiden så jag kunde nog ha legat kvar en liten stund till. Dock vaknade födelsedagsbarnet givetvis innan alla var redo, (smyga, vad är det?) fast han låg kvar och lekte så glatt i sängen när vi kom och sjöng så det gjorde inget. Det blev en leksakstraktor och vagn från storebror och en spis, kastruller och bakgrejor från mamma och pappa. Det var uppskattade saker men det var inte så pass roligt utan att det gick att gå ifrån och äta smörgås och tårta. Däremot när fikat var uppätet då tog farmor och farfar fram TRAMPTRAKTORN!!!! Så sedan dess har det bara lekts med den, saftblandaren på motorhuven var pricken över i´t. Dock är det för tillfället storebror som kör och låter inte lillebror få köra, så det är väl dags att göra en insats!!
Tänkte att de ska börja klä på sig för att åka till dagis, så önska mig lycka till, jag tror inte att det kommer att gå så bra!
Har haft synnerligen arbetstopp de senaste dagarna och därför inte hunnit blogga något, jag hoppas dock att jag kan återkomma senare idag!

Kram så länge!

Godmorgon alla morgonpigga!

Ännu en superkall morgon att vakna upp till, frosten glimmar vit på taken och endast barnen i flaka är vaken!
Idag är det ju lördag och då måste man ju vakna tidigt, eller? Jag tror bestämt att mina barn har en inbyggd lördagsgodis klocka, för nästan varje lördag vaknar de tidigt och vill äta frukost med en gång, för de vet ju att efter maten kan man få lördagsgodis och inte före!!! Konstigt nog har de inte kommit på det än just idag, men det var nog att äldste sonen följde med till lagårn när farfar gick som de glömde bort det! Jag tror han ville gå dit för att vara lite Cool med sin nya leksaksmobil, gärna spänna sig lite hos de stora grabbarna( dvs pappa och farfar).
( Kommentar från äldste sonen igår när jag fixade till frisyren i tuppkam innan stadsresan: - Nej nu blev jag FÖR COOL  mamma! Så vi fick byta frisyr! )

Nu börjar det att ljusna ute och jag tror det kommer bli en sån där supervacker soluppgång som bara vi har här i Flaka, det är ju underbart vackert när solen går upp över sjön! Paradiset på jorden ni vet! T.o.m. så att lagårn är vacker när den blir liksom lite rosaaktig och silotornen skimmrar i rosa, underbart!!

Gårdagen i Lkgp blev en upplevelse, för det första kom vi iväg vid kl.9,30 och var hemma vid 20,30 = alldeles för lång dag för barna! Dock var humöret bra på barna nästan hela tiden, det var mest jag som höll på och bryta ihop med jämna mellanrum, (jag tror äldste sonen fått kola i öronen eller nåt, för han hörde nästan aldrig när jag sa ngt till honom). Avslutingsvis kom vi hem med allt vi hade tänkt oss, (förutom kabelskorna till maken, det enda ärende jag hade åt honom)! Så idag är allt bra igen, tillbaka till vardagen ni vet!

Igår ringde barnmorskan och ville att jag skulle komma dit, men som tur var kunde det vänta tills på måndag! Tydligen så var Trombosprovena positiva som jag gjorde för några veckor sedan så jag skulle dit och ta några andra prover så jag kan börja att ta några sprutor, tror det är blodförtunnande medicin. Samt ska jag prova ut några superstödstrumpor som jag måste ha, (tur att det är vinter iallafall)! Tydligen har jag alltså någon ärftlig risk att få blodproppar. Mindre skoj tycker jag, men jag vet inte riktigt vad det innebär, men det hoppas jag snart få reda på.
Konstigt bara att de aldrig gjort denna utredningen vid mina tidigare grav. de har ju alltid fått samma information ang. blodproppar isläkten från mig!!!

Idag kommer några underbara personer på besök, ett par av  våra underbara släktingar!! De är efterlängtade, när jag frågade äldste sonen häromdagen ifall han ville gå på kalas idag hos en dagiskompis sa han nej!! Jag blev orolig och trodde att de inte var kompisar eller nåt, kanske t.o.m. ovänner!! Men så var det inte, han ville ju inte åka iväg eftersom N och H skulle komma! Gulligt va, skippa att barnkalas bara för att släkten ska komma!!! Dock övertygade jag honom om att kalaset skulle bara hålla på i två timmar så han skulle allt hinna med och vara med dem ändå, så han ska gå på kalas idag!

Själv ska jag börja vika kläder ur mastodonthögen med rena sådana, med tanke på hur stor högen är borde alla garderober i huset vara tomma!!! Det var ett tag sedan jag gjorde det, så det tar väl några timmar?!

Nu kommer visst sonen in och vill borra med med borrmaskinen, så nu är inte mamma populär när han inte får det!!

Dagens ledord: "Skjut inte upp till morgondagen vad du kan göra idag"

Så återigen Godmorgon och ha en underbar dag, för det ska jag ha!
Kram :-)

Sovmorgon, va skönt!

Idag är det fredag och barnen är lediga från dagis, de dagar som vi ska till dagis får jag alltid väcka dem runt 06.15 och de vill absolut inte gå upp! Idag däremot när de får sova länge så är båda vakna före 5,30!!!!! Jag ville ju också ha sovmorgon!!
Vi gick iallafall opp och höll pappa och farfar sällskap när de tog morgonfikat före lagårn. Så nu har vi redan ätit vår första frukost med ost och marmelad mackor, i min makes kök finns det inget annat än ost och marmelad och så har det varit hela tiden de två år som vi bott här. Inte ett dugg tjatigt eller hur!

Idag ska vi åka till Linköping eller "stan" som jag också säger, (gammal Åtvidsbo som man är.) Däremot för de övriga i familjen så är det V-by som är "stan", ni kan tro att det blir missförstånd ibland!
Så idag ska vi göra av med pengar och shoppa massor!!! (Makecensurerat!)
Jag hoppas verkligen att vi får en trevlig dag med bara glada och pigga barn heeela dagen!

Nu ska vi leka sten, sax och påse min äldste son och jag, så det är väl bäst att jag slutar för denna gången!

Dagens ledord är iallafall givet: "Morgonstund har guld i mun!"

Godmorgon allihopa och ha en jättetrevlig dag, det ska jag ha iallafall!!!

Bokföringskoma!

Tentakoma vet jag vad det är men att man även kunde hamna i bokföringskoma det visste jag inte! Men i det stadiet är jag nu, bokföringen är äntligen klar och momsrapporten inlämnad, (1 dag före sista dagen t.o.m.), och min hjärna är helt tom!! Stor ansträngning för att skriva här kan jag meddela. Så nu är det hela en månad tills nästa gång man sitter där, ute i sista sekund som vanligt förstås! (Så ska det inte bli denna gången, jag ska börja redan imorgon, tror jag ja!)

Idag har vi varit hos tandläkaren jag och minsta sonen, det gick jättebra, vis av lärdom så tog jag med leksaker från väntrummet den här gången och det var jättelyckat! Han var jätteglad hela tiden, fick dessutom godkänt av sköterskan vid tandbesiktningen, bra va! Man tror ju alltid det värsta innan med tanke på hur dåligt det kan gå att borsta tänderna vissa dagar.

Sedan var jag och hämtade tvåårs presenten från farmor och farfar som han ska få nästa vecka, den hade kommit på posten och är en John Deere tramptraktor med lastare och släp, nu blev ni avundssjuka va! Storebror kommer säkerligen att bli det iallafall! Det är en hemlis för båda så berätta inget!!!
Själv ska jag och barna åka med några kompisar till Linköping imorrn, tänkte hitta några bra presenter från oss med! Undrar bara vad en ska köpa. Några bra förslag?

Idag blev det MVG på middags maten iallafall, nästan ett helt kilo köttbullar gick åt så då borde de ju vart goda iallafall, äldsta sonen åt 8 st och en potatis, ( de var inte jättesmå heller). Så mycket mat tror jag aldrig att jag har sett honom äta. Betyget jag fick från honom var att det var "100gott", jag tror det betyder mycket gott eftersom han tycker att 100 är mycket!

Idag har drängen vart här och kört med gödseltunnan, (han fick allt också köttbullar),då blir han favorit hos barna må ni tro, de åker gärna med i Valtran, gärna hela dagen om de får! Fördelen för mig är att man får en jättebra barnvakt och kan jobba på kontoret ifred, det är riktigt skönt!

Nä hä nu ska jag och min trötta hjärna gå och lägga oss, barna har förhoppningsvis somnat nu så då kan nog jag det med.

Dagens motto: Arbete är inte allt här i livet, men mycke!

Kram och god natt!

Onsdag kväll!

Nu sover barnen och snart jag med, veckans höjdpunkt på tv är slut och man har fått sig några goda skratt!
Gissa vilket program som är vårat favoritprogram! Gissade du på Top model Stockholm gissade du fel, gissade du däremot på BONDE SÖKER FRU, gissade du rätt. Jag led med dom stackarna när de satt där och speed- dejtade, vissa fick ju total tunghäfta, tänk att utsätta sig för detta! Nej då var det skönt att man satt där i sin egen soffa och bara tittade på.
Ikväll somnade barna ovanligt tidigt, båda före klockan 20.00, det var riktigt skönt faktiskt att få en egen lugn stund framför tv:n.

Gösen som vi åt till middag idag blev väldigt uppskattad av båda barna, hos mannen gick den väl också ner.
Det bästa tyckte de nog ändå var glassen till efterrätt, konstigt va!

Bokföringen är tyvärr inte färdig, men dock på G, imorrn måste den ju vara klar.
Imorrn ska dessutom tvååringen till tandläkarn för första gången, hoppas det går bättre än vad det gjorde för storebror när han var två. Han fick ju inte ta med sig väntrumsleksakerna in på undersökningen så han var ju bara ledsen hela tiden och vägrade öppna munnen, (får inte hända igen)!!
Det blev en kalv i lagårn ikväll, fyraåringen kom ner och berättade om vattenkalven som pappa tog hål på, det var tydligen jättespännande! Så snart kommer nog mannen in för det är väl snart klart i lagårn, ikväll tror jag inte han ska ut och jobba något mer, han sådde ju färdigt igårkväll så nu är höstbruket avklarat! JIPPIII!!!
Däremot ska det ju ut lite sväm med på åkrarna, men det hoppas jag inte ska bli gjort ikväll.

Förresten hoppas jag resan gick bra hem i eftermiddag för er båda L och S! Det var jättetrevligt att ha er på besök, kom gärna snart igen!!! Hälsa gubben med, och ta hand om varandra!

Kram och Godnatt allihopa!!

Dagens ledord: Likheten mellan kärlek och en gammal bil är att vårdas den inte så förfaller den!

Mjölkkrukasenil!

Angående att vara soppåseblind så har vi (tips från kompis), även kommit på att man kan vara mjölkkrukasenil!
Vet ni vad det är, eller det är förstås bara vi som bor på landet och dricker mjölk från vår egen gård som vet det?!
Vi med mjölkkor köper ju oftast inte någon mjölk på affären utan tar mjölk från vår egen tank, väldigt smidigt kan man tänka! Jo det vore ju om man inte alltid glömde ta med den där mjölkkrukan till lagårn eller som vi oftast glömmer, därifrån! Vi brukar ta med krukan på morgonen, ska den med måste den vara diskad och det är den ju inte alltid, (tydligen väldigt jobbigt att diska för hand på morgonen.) Kommer den ändå med så glöms den nästan alltid kvar när vi ska gå ner för att äta frukost, (detta händer både mig och min man, så det är inget typiskt karlbeteende). Har man väl kommit ner från lagårn, då slåss vi inte direkt om att få springa och hämta krukan! Då är det otroligt så bra man kan klara sig utan eller med den där lilla skvätten som var kvar i tillbringaren från dagen innan!!
Citat från tillfällig dräng i söndags (vederbörande fällde förövrigt en sextaggare på måndagen) " Hemma hos mjölkbönder finns det väl aldrig någon mjölk inne när man vill ha!" Han var och fikade hos oss den kvällen och var sugen på "riktig" komjölk, fd mjölkbonde som han är så dricker han ju bara köpemjölk nu förtiden.
Anledingen till att det var slut då var att alla 3 liter som vi tagit upp gick åt till våffelfrukosten, (min man "hörde" aldrig att jag bad honom ta upp 5 liter den morgonen!)
Så nu sitter jag här och har konstaterat att halvlitern med mjölk som är kvar inne idag inte kommer att räcka hela dagen utan jag får nog gå till lagårn en sväng nu och hämta lite mer, jobbigt och kallt PUST! Mjölkkrukasenil helt enkelt!

Sen är det bara att sätta igång med att städa, får besök om ett par timmar! Måste börja med bokföringen oxå, momsen ska ju vara inne den tolvte! Bäst att skynda!

Hej så länge, vi kanske hörs lite senare!

Ps. Nu ringde min man och sa att han hade tagit med en mjölkkruka till lagårn redan, jag är imponerad! Duktigt gjort mannen! Så nu kan jag börja städa med en gång, bra va! Ds

Katastrof!

Eftermiddagen blev visst lite för händelserik mot vad jag önskat mig. Det var tyvärr ingen skoj grej som hände, iallafall inte för mig och min man, däremot hade nog barna väldigt roligt ett tag iallafall.
Det som hände var: Jag håller på och laga mat, jag tror att barna är duktiga och städar på sina rum, (jag hade nämligen mutat äldsta sonen så han skulle få 20 kr i lön när han städat klart.) Helt plötsligt hör jag minstingen börja gråta så jag går och kollar för att se vad som hänt, högst upp i trappen står då storebror i endast kalsonger som är väldigt blöta och säger att jag inte får komma upp, samtidigt i bakgrunden ser jag lite mindre vattenpölar på golvet som leder mot hans rum. Jag säger: -Jag måste trösta lillebror som gråter, i samma andetag som jag frågar vad som hänt! Storebror vill fortfarande inte att jag ska gå förbi honom, men det gör jag iallafall, då ser jag lillebror sitta på golvet i storebrors rum och vara dyblöt, från topp till tå dock med kläderna på. (Nu börjar humöret hetta till.) Rösten min höjs några lägen och jag går in i rummet, där står det en plastlåda full med vatten (skall vara leksaker däri), på studsmattan! Jag avlägsnar lådan och inser att under studsmattan är det en jättepöl med vatten, runtom på golvet är det många fler men dock mindre pölar. Då blev mamma inte glad kan jag säga, torkar upp det värsta för att sedan springa ner och kolla så inte köttfärsåsen bränts fast, det hade den inte som tur var.
Ringer in mannen som är ute och sår så han får komma och hjälpa till! Medans han är på väg får jag börja samla upp alla leksaker och böcker som är på golvet för att sedan börja torka med ett par av mina badlakan. Jag var ju inte direkt överlycklig kan jag ju säga, vi har ju tarkettgolv i rummet! Så nu får vi bara hoppas att golvet inte är förstört utan att vi hann och torka tillräckligt snabbt! Sedan hade inte jag lugnat ner mig förrens vi satte oss för att äta mat iallafall. Så, så skojigt hade vi det, jag hoppas verkligen att det inte händer igen!

Som tur var blev middagen god iallafall, alla åt med god aptit!

Efter det var jag på vattengympa för mammor med tjocka magar, så nu ska jag faktiskt ta kväller och bara gosa ner mig i sängen och somna till något tv-program som jag absolut inte vill missa (det brukar alltid bli så iallafall).

Kram och Godnatt från mig!

Soppåseblind !

Jag har många gånger undrat, hur kommer det sig att vissa personer är soppåseblinda? T.ex. igår var det dags igen (händer nästan varje dag), viss persons kommentar: -Javisst kan jag ta med soppåsen när jag går. Personen ifråga bär med sig påsen från köket, lägger den utanför dörren (ifall den är kladdig i botten) medans skorna tas på.  Sedan händer det något konstigt, påsen blir liksom helt osynlig (iallafall för vissa) när man sedan går ut ur dörren för att gå iväg och jobba! Hur är det möjligt? Detta görs absolut inte med flit, det är jag övertygad om, med tanke på att skatorna eller katterna alltid hittar påsen relativt snabbt och gärna drar ut innehållet, så är det ju ingen som vill hålls och plocka soppåserester över hela gårdsplan! Händer detta bara oss eller finns det fler som är soppåseblinda? Jag kan förstå om man missar en påse, men ibland ställer jag ut upp till fyra påsar om jag tömmer alla papperskorgar samtidigt, hur kan man missa alla dem?? Kanske ska skriva om detta till morgonpassets okulta hörna!

Igår skrev vi ju veckans meny, detta gjorde att när barna blivit lämnade på dagis vid sju, så åkte jag för att veckohandla i V-by. Jag tror att jag tjänar på att storhandla en gg i veckan, jmf med att handla lite varje dag, det känns ju inte som man handlar så mycket onödigt då iallafall. Fördelen är att det är ju ingen annan som storhandlar kl 7,30 på morgonen så man slipper ju alltid de där långa köerna med folk som har överfulla vagnar!
Handlar man före frukost (som vi förövrigt äter vi halv elvatiden) så kan man ju alltid unna sig lite färska frallor och det är ju gott, Mums! Efter att ha fyllt vagnen ica 40 minuter kommer jag mycket riktigt fram till en tom kassa, åh va skönt, ingen kö! Konstigt nog när jag var färdig och hade betalt så stod det ca 10 pers bakom i kön, som typ bara skulle handla sin lunchmat, (skönt att man inte stod sist i den kön) Ha! Stressande? Inte för mig iallafall!

Sedan var det bara att åka hem, ta en banan lite snabbt, plocka in kylvarorna i kylen, samtidigt som jag slänger lite gamla rester för att få plats med allt jag handlat, lämna resten av varorna i påsarna på golvet för att sedan gå till lagårn och utfodra kalvarna! Kalvarna blev väldigt glada när jag kom, de tyckte visst att jag skulle ha kommit lite tidigare bara! Ge kalvarna hö, mjölk och kraftfoder, Äntligen lite tyst i lagårn! Sedan var det bara att diska hinkar och mjölkmaskinerna så fick även jag gå ner och äta frukost! De andra hade gått lite tidigare! Svärmor var gullig och bjöd på risgrynsgröt idag, jag bidrog med färska frallor, så det blev en riktig kanon frukost!

Förresten sa jag att jag redan blivit bloggberoende? Vaknade inatt vid 02,00 för att ringa och kolla var min man var, så han inte kört i med traktorn eller nåt. Jo då är han inte alls ute och harvar som jag trodde utan sitter och sover i kontorsstolen och har gjort det sedan kl.22,00. Sömnbrist? Då kommer han upp och duschar och sedan lägger sig en halvtimma senare, bara att då har jag vaknat till och blivit hungrig så jag måste gå och äta en nattmacka (har inte hänt på flera år). Passar på att hänga upp lite kläder i torkskåpet, går in och kollar bloggen för att se om jag har fått någon kommentar på det jag skrivit (kl.02,45), vilket jag inte hade fått! Går sedan och lägger mig och kan inte somna förrens 04,30, ligger mest och funderar på vad jag ska skriva om idag! Jobbigt va, redan bloggberoende efter 1 dag?! Hjälp!

Nu ska jag faktiskt gå och vila lite pga att sömnen blev lite störd inatt.

Dagens motto eller ledord: "Sällan grymtar en ko"

Veckans matsedel!

Svärmor ringde och sa att jag kunde komma och hämta en skål med inkokta päron som jag kunde frysa in! Sagt och gjort, jag och yngste sonen ska gå till farmor och hämta dessa goda päron, jag gick dit och under tiden smet sonen till pappa i lagårn (han hamnade lite på efterkälken trodde jag, men istället tog han en helt annan riktning).
Så när jag gick efter för att hämta honom så kom jag på att vi kunde ju allihopa vara med och bestämma veckans matsedel. Så medans mannen mjölkade på för fullt, (tankbil idag så det var som vanligt lite stressigt för att hinna med) yngsta sonen började gå runt med sopkvasten och sopa spån och annat bös på gångarna i lagårn, äldste sonen försökte ha koll på lillebror så han inte gjorde något han inte fick, så försökte jag få tips till veckans mat.
Mannens kommentar var: Pommes och korv, gärna flera gånger denna vecka! Storebror sa: Tacos! Jag sa: men Tacos åt vi ju i fredags, nu får vi iallafall vänta minst en vecka och tidigast äta det någongång nästa vecka! Storebrors kommentar: Men vi kan väl äta det på lördag iallafall! Så , så långa veckor har vi.

Det slutade med att jag fick bestämma nästan allt själv så därför ska det bli:

Veckans matsedel V. 41

Mån: Raggmunk med fläsk (som vi förövrigt redan har ätit)

Tis: Spaghetti och köttfärssås

Ons: Ungstekt gös med potatis

Tors: Ellens goda köttbullar och potatis med gräddsås

Fre: Pommes och korv (Suck!)

Lör: Ungstekt falukorv med potatismos, glass och varma jordgubbar

Sön: Pepparrotskött och potatis, Toscapäron och glass


Mannens kommentar ang. pepparrotskött på en söndag:
- Ska man inte äta god mat på söndagar?

Dagens betyg från äldsta sonen på raggmunk med lite smör, grädde och lingonsylt:
- Mamma det här var super, super, super..........(osv ca 15 ggr) supergott!
( Det betyget får väl duga va!)

Kram och gokväll!

Överförtjust!

Jaha, då har jag nu fått några första kommentarer om min blogg, de var som följer:
- Varför ska du hålls me det där?
- Jag ser hellre att du lägger lite mer tid på att städa och arbeta!
- Kommer du att skriva så fort jag är tjurig nu då eller?
Detta var från en och samma person, men jag säger inte vem!

Har i eftermiddag suttit och klippt gräsmattan (åkgräsklippare som tur är), satt mest hela tiden och funderade på vad jag ska skriva på min nya blogg (redan beroende?), då tänkte jag att varför inte veckans meny, det skriver jag ju en varje vecka. Skriver man en meny på bloggen så måste man ju vara lite nyttig och seriös, så inte alla ser om man slarvar med maten. ( Idag blev det förresten raggmunk med fläsk, rester sedan lördagen.) Sedan tänkte jag att ett dagens ledord eller typ dagens motto, det vore ju helt ok att ha med, så det får det nog bli.
Har förresten lite sällskap av tvååringen här, han kör runt med en leksakstraktor på skrivbordet av modell Case. Och just nu luktar det mindre gott om honom så jag får nog gå och åtgärda det problemet, sedan är det väl bäst att börja städa lite så en viss person i min omgivning också blir nöjd!

Dagens motto " Var glad när det finns någon som vill ge dig kritik, då har du någon som ser vad du gör"


Hej allihopa!

Vad roligt det här ska bli, en egen blogg! Det trodde jag inte för en vecka sedan att jag skulle sitta här och blogga idag, jag som bara har kollat på två bloggar tidigare och inte alls är inne i bloggandets "underbara" värld!
Jag är förresten en gift gravid tvåbarns mamma, med en bonde till man. Vi har mjölkkor och jobbar båda hemma på gården. Mina dagar har mest tidigare bestått i att sköta barnen, utfodra kalvar, mjölka, mocka, sköta bokföring, städa och serva med mat till familjen och våra drängar! Men för tillfället så är jag inte så mycket i lagårn så då kan jag ju försöka mig på att skriva lite här ibland.
Jag har två underbara söner som älskar traktorer, den ena är fyra och ett halvt och den andra alldeles snart två. Egentligen är det helt otroligt så mycket energi det kan finnas i barn, mina tycker jag far runt och leker mest hela tiden. (Tänk om man bara hade lite av den energin så skulle jag vara glad.)
Min man är en hårt arbetande sådan, det finns alltid mycket att göra och sedan lite till. Våra söner älskar att vara med pappa och jobba, att åka traktor är favoritsysselsättningen här på gården, men att vara i lagårn och hjälpa till är inte heller så illa. Får man välja mellan att vara med mamma i köket och laga mat eller att vara med pappa så kanske ni förstår vad de väljer!!! Igår avslutade vi förresten tredje skörden med ensilage, Guud vad skönt! Äntligen kanske jag kan få se min man tidigare inne än klocken 02.00 på natten! Med tanke på att väckarklockan börjar ringa vid 05.00 så känns det som att han behöver komma och lägga sig lite tidigare! Eller hur?
Vi bor förresten i en liten by med ca 30 invånare, där de flesta jobbar med kor. Det finns fyra aktiva mjölkgårdar här och vi är en radby (typ Bullerbyn). Vi bor på norra Europas största Drumlin (typ rullstensås) med underbar utsikt över en sjö. Paradiset på jorden!!
Det här var lite snabb information om mig och min familj. Hoppas att ni vill läsa fler gånger vad jag har att skriva.
Kram från mig!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0