Äntligen lite tid vid datorn!

Efter flera dagars arbetstoppar ska jag äntligen ta mig tid att blogga igen, det händer så mycket nu så jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Just nu sitter jag och lyssnar på Morgonpasset i P3, det är det ända radioprogram som jag känner att jag verkligen inte vill missa, jag verkligen kan längta till det! Man sitter alltid och kommer på sig själv med att sitta och småle åt saker de säger och gör! Dock är det bara från måndag till torsdag som det är riktigt bra, då är Olle och Martina programledare! De övriga dagarna är det ett par andra men de blir jag mest irriterad av att lyssna på, konstigt va? Så jag rekommenderar verkligen att lyssna på P3 kl.06,00-10,00 mån-tors varje vecka så blir du lite gladare!

Igår hade LRF-Ungdomen sitt årsmöte som jag var på, sammankallande i valberedningen som jag var så har jag haft en lite tuff uppgift de senaste dagarna! Två stycken nya styrelsemedlemmar i åldern 17-30 och då gärna tjejer skulle vi hitta! DET var inte lätt!!!! Jag vet inte hur många jag ringde till, men det slutade med att en annan kille i valberedningen fick ringa till några stycken igår och till slut så fick han tag på en tjej på 19 år som ville vara med!! Duktigt gjort!! Innan i veckan fick han tag på en kille i samma ålder som också ville vara med så nu är styrelsen fulltalig igen, skönt!! Själv sa jag upp mig från valberedningen nu, kände att jag börjar bli för gammal och att jag känner lite för dåligt med folk under 30 år! Jag fick en jättefin avtackningspresent bestående av lite lokala matprodukter, det var gulligt av dem tycker jag!
Tack LRF-Ungdomen för de här åren, sju år blev det tillsammans i styrelsen och valberedningen, väldigt roliga sådana dessutom!

Annars i tisdags var vi på studiebesök på en gård utanför Linghem, det visade sig att sonen på gården och jag gått Maskinskötarkurs ihop på Vretaskolan ( för 14 år sedan)! Världen är allt bra liten ibland! Det var väldigt intressant att se gården, det är en nybyggd lagård från A-betong med tre stycken Alfa robotar i! Det såg helt okej ut, man blir lite sugen på att bygga bara!

I måndags var jag hos barnmorskan och allt såg bra ut, dock konstaterade vi att det är fullmåne på JULAFTON!!!!
Jag som har fått båda mina tidigare barn på fullmåne mellan 8 och 15 dagar före fullgånget datum!!! Jag vill inte få barn på julafton, det blir ju lite roligare för bebisen om den kan få en egen dag när alla har tid att fira födelsedagen! Jag hoppas verkligen att trenden ska brytas, man måste ju inte föda barn på fullmåne!

Annars i jul är det bestämt att vi ska vara här på julafton, min syster i Stockholm och hennes familj samt mor och hennes gubbe kommer! Jag hoppas att även min syster från Överum och hennes familj kommer, de har inte lämnat besked ännu men jag hoppas!!
Om inte annat så har vi ju lite barnvakt om vi måste till BB!
Givetvis kommer svärmor och svärfar också!
Jag hoppas och tror att det kan bli en mysig jul i år med!
Så nu ska jag bara ringa någon städfirma och se vad de kostar! Det känns som om det kommer att behövas lite städhjälp!

Nu ringde min man och tyckte att jag skulle börja bokföra lite istället för att blogga! Tråkig va!
Måste försöka få bokslutet färdigt för 2007 så fort som möjligt, försäkringskassan har nämligen sänkt min SGI jag som trodde att den skulle höjas! Jag vill inte förlora 5000 kr i månaden bara för att vi placerade om vinsten 2006, vilket vi i efterhand inte skulle ha gjort om vi och revisorn vetat att föräldrapenningen inte är SGI-grundanden! Stor miss alltså!!

Nähäpp jag får väl fortsätta en annan gång istället!
Rolig kommentar från äldsta sonen häromdagen: -Mamma varför är dina tuttar så stora? Är det för att du äter så mycket godis?
( Jag brukar nämligen påpeka att det inte är nyttigt att äta godis, så man ska inte äta för mycket för då blir magen så stor!)

(Igår så satte jag förresten ut vårt nya fågelbord till småfåglarna, de hittade inte dit då så jag hoppas att de gör det idag istället! Vi satte ju upp en gran brevid med talgbollar och och äpplen i också som de inte heller har hittat ännu!) 

Dagens ledord: " Skjut upp det idag som du kan göra imorgon istället"

Kram och ha det så gott!! 

Armarna krymper och benen blir längre!

Visste ni att när man är gravid så blir antingen armarna kortare eller benen längre!!! Jag vet inte riktigt vilket av det som stämmer, men något är det iallafall. Kan konstatera att det är väldigt långt till backen nu för tiden, att stå framåtböjd och plocka bland något på golvet i längre än 15 sekunder föranleder nämligen i svimattacker för min del för tillfället! (Ganska jobbigt med alla leksaker som hela tiden dras till golvet och inte vill ligga i sina lådor och dy.) Ska det bli fler barn i framtiden så ska jag nog vänta lite längre än två år till nästa gång iallafall! Man blir en väldigt tjatig morsa nuförtiden: - Plocka upp kläderna från golvet!, Lägg tillbaka böckerna i bokhyllan! Lägg inte legobitarna där! etc. etc. Stackars mina barn!

Stödstrumpestatus: Det funkar faktiskt ganska bra med mina strumpor! Benen känns dock som korvar i för små korvskinn! (Det är alltid en befrielse att få ta av dem!)
Min man tycker att jag har fått mycket smalare ben (men dock större rumpa, fettet från benen måste ju ta vägen någonstans!) Jag har alltså kommit på hur jag ska ha strumporna för att slippa bilringarna på låren, de flyttas lite högre upp bara! Blir dock spännande att se hur länge jag kan använda dem med tanke på att de är så jobbiga att ta på sig! När magen blir för stor måste jag nog skippa det!

Snart ska jag åka och veckohandla det börjar ta slut på det mesta så det behövs handlas innan frukost, vi har ju båda drängarna här idag! (De blir nog glada om de får något annat än gammalt bröd och för gammal fil!)

Veckans meny är:

Mån: Falukorv och traktorhjulspasta

Tis: Fläskpannkaka (fast med bacon)

Ons: Biff med lök och potatis

Tors: Gubben och jag åker till Linköping och julhandlar samt äter god mat där!

Fre: Biffgryta med potatis, se recept på: www.recepten.se/recept/biffgryta.html

Lör: Plankstek på oxfilé (vi får hem en kvarts nöt på fredagen, så då får man passa på att äta färsk oxfilé)

Sön: Grönpepparbiffar med klyftpotatis och gräddsås

Så nu ska jag bara skriva inköpslista och sedan åka och handla!

Dagens visdomsord: "Föräldrar till begåvade barn tror på ärftlighetsteorin." Joachim Fuchsberger

Ha en riktigt bra dag allihopa, kram på er från mig!

Stödstrumpor, Jippi!!!!

Så äntligen har de då kommit, mina stödstrumpor!! Men ack vilken besvikelse! Det tog ca 10 minuter att få på sig dom, de ser rätt så okej ut, men..... De är väldigt varma och kliiga och så har jag insett så mycket hull det var på mina ben! Har ni någonsin haft bilringar på låren? Det har jag nu iallafall, liksom över stayup´s kanten och innan ljumsken! Usch så obehagligt det är!!! Inget att rekommendera alltså! Vi får väl se om jag kommer att stå ut med att använda dom eller inte!

Idag åker vi på 40-års kalas till Stockholm, det verkar ju inte bli snö så vi har nog hjälp i lagårn iallafall! Barna har varit vakna sedan kl.05,00 så de sover förhoppningsvis hela vägen dit!
Min man vill att vi ska köpa en gps på vägen dit så att vi hittar fram, men jag tycker det är bättre att vi köper en digitalkamera för pengarna istället i sådana fall! Vi reser ju inte så jättemycket!

Nu håller drängen på att byta olja och filter i bilen, övrig service gjorde han ju häromdagen på bilen, jag hoppas den kommer att gå superbra hela vägen efter denna service!

Nähäpp, nu är det bäst att börja packa väskorna inför resan, så jag är färdig iallafall när gubben kommer från lagårn! Förresten på tal om min man: Hur kan man lyckas att INTE veta var mattorna i huset skall ligga när man har haft dem på samma sätt i två år? Tittar man aldrig neråt då eller? För mig ett mysterium!

Jaha här kommer yngste sonen med lördagsgodis som han hittat i skåpet, känner barn på sig när det är lördag?
Jag bakade förresten en kokostoscakaka igår, man gör den i långpanna så det går jättebra att frysa in! Kommentar från äldsta sonen: -Mamma, ska du baka snart igen?
Jag:-Ja det kanske jag ska!
Sonen:- Kan du inte baka en god kaka den gången i sådana fall?
Min make ville inte ens provsmaka eftersom han inte gillar kokos!
Resultat: Va bra! Då kanske det finns lite kakor att bjuda på när man får besök om det inte är någon i den övriga familjen som gillar den! Jag tyckte själv att den var jättegod!

Dagens visdomsord: " I veckor har jag talat om för honom att inte köpa något till min födelsedag och ändå glömmer han bort att ta med sig något!" - Tanya Noe

Ha det jättebra allihopa, för det ska vi ha!
Kram från mig!

"Mycke snö ä dä!!!"

Idag är det verkligen vinter iallafall, med minst en decimeter snö nu och mer på väg så känns det som om sommaren är långt borta! Barnen jublar och vi har redan åkt pulka och snowracer redan före kl.9,00 på morgonen!
Idag är alltså barnen hemma, äldste sonen spydde nämligen igår kväll!! Jag tror inte det är någon magåkomma p.g.a. att han ulkade bara en gång och sedan inte mer, däremot tror jag att det beror på att han åt så många pannkakor till middag, (nästan 5 st)! Själv sa han att det nog berodde på att pannkakan var svart, (va oförskämt, jag bränner väl inga pannkakor heller!)!! Så inatt låg han nerbäddad bland massor med handdukar, både som lakan och täcke (i vår säng)! Sedan när han vaknade till mitt inatten så kröp han intill mig och sov där, (sedan hade jag svårt att koppla av och somna om iallafall, dessutom låg gubben på soffan och snarkade eftersom han inte vågade ligga i sängen, så då kunde man ju inte somna om pga det)!

Annars idag blir det inte mycket gjort, tänkte att jag skulle gå och lägga mig och vila en sväng eftersom jag varit uppe sedan 04,00! Kommer nog inte göra så mycket ieftermiddag heller förutom att ta hand om barna och laga mat och städa undan i köket. Förresten så ska vi nog provmjölka ikväll också, så det är väl bäst att ladda för det med!

Har fortfarande inte tänkt ut någon meny för den här veckan, beror nog lite på att jag inte är på väg och ska åka och veckohandla ännu! Idag önskade maken pommes och korv och jag har ju lyckats att undvika det ganska länge nu, sist vi skulle äta det blev vi ju nämligen bortbjudna på middag, så idag får det väl bli det istället!

Imorgon fyller storasyster 40 år, kan man tänka sig så gammal!!!! (Bara skoja!) Det är väl ingen ålder heller! Vi ska åka dit till helgen och det ser jag fram emot jättemycke! Hoppas bara att vädret är bra och att det inte snöar, drängen ska ju nämligen jobba lör eftermiddag och sön morgon, så har han snöröjningen så kan vi ju inte åka!!!

Igår kom det förresten jättefina skolfoton på barnen, som de tagit på dagis, det är alltid lika skönt när de blir lyckade!! Ska det bli julklappar tro???

Med tanke på alla leksaker och andra diverse saker som är utomhus så blir dagens ledord:
" Det som göms i snö kommer fram i tö"

Ha en riktigt goo dag!
Kram från mig!

PS. Jag väntar fortfarande på mina superduper stödstrumpor, undrar om de ska komma först efter förlossningen? DS

Ny vecka, nya krämpor!

Jaha, då var det ny vecka och ny måndag igen! Va skoj! Eller? Jag får äntligen tid att blogga lite iallafall!!!!
Förra veckan slutade bra iallafall, bokföringen blev färdig redan i fredags, (helt otroligt), hela tre dagar innan sista dagen! Mycket av detta berodde på att vi skulle ha övernattningsgäster i helgen och jag insåg att då hinner man inte bokföra särskilt mycket!!
Dock var det mycket kvar av städningen till lördagen och den tog nästan knäcken av mig, min man skulle ha hjälpt mig (det gjorde han också till slut, bara några timmar för lite), jag kunde inte böja mig ner och plocka saker från golvet, vilket gör det väldigt svårt att dammsuga! Men till slut blev det upplockat, huset dammsugat, toaletterna rengjorda, golvet torkat (iallafall i vissa rum), sängen bäddad etc!
Då skulle man bara fixa till sig själv och barna och börja med middagen, (då ville jag helst bara gå och lägga mig p.g.a. att det gjorde så ont i hela kroppen)! Men när vi till slut ätit och barnen sov och vi kunde umgås och ha det trevligt med våra gäster så kändes det bara bra igen!!!
(Med tanke på att jag somnat vid åttatiden varje kväll den sista veckan så tyckte jag att det var strongt av mig att lyckas vara vaken till klockan 00,30! )
Sedan var det bara att gå upp vid fem igen eftersom yngste sonen tyckte det var dags att gå upp då!!!! Men jag fixade i köket så jag höll mig allt sysselsatt!
Igår var det dags för simskola igen, vi blev lite sena pga våffeljärnshaveri, (fick låna svärmors istället), smeten var ju redan gjord när vi insåg att säkringarna utlöste hela tiden pga kabelbrott! Så vi fick slänga i oss några våfflor innan vi var tvungna att åka, (gästerna fick grädda sina våfflor själva och äta efter oss, trevlig värdinna va!)
Efter simskolan var det bara att åka hem för att förbereda sig inför ett kalas som vi skulle på en timma senare, samt säga adjö till våra trevliga gäster! Det är alltid lika roligt när de kommer på besök, synd att det inte blir oftare bara!

Så när vi kom hem från kalaset vid halv fyra så lagade jag aldrig någon middag, gubben som inte varit med på kalaset fick äta pizzatårtarester istället, vi andra var ju så mätta! Samt var jag klippt slut!!

Så det får bli kyckling och bulgur till middag idag istället!

Ska försöka tänka ut någon trevlig meny till denna vecka, kom gärna med bra förslag!

Nu ska jag ringa datasupporten till svärmors dator, ska försöka hitta den inbyggda routern!
Önska mig lycka till, det behövs!

Dagens visdomsord: "Man kan bota en kvinna från alla sjukdomar ifall man påstår att det rör sig om en ålderskrämpa" - Tristan Bernard

Ha det gött allihopa, kram från mig!!

Bokföringsdags!

Nu ska jag börja med bokföringen, det är ju den tiden i månaden!
Denna gången tänkte jag verkligen att jag skulle ha varit färdig i god tid, men icke sa nicke!!!

Jag har börjat inse att det nog inte kan bli något Ullared för min del, jag blir ganska så sliten så fort jag gör något nämligen! Tråkigt, tråkigt, tråkigt!!! Jag hade ju verkligen velat åka dit!! Suck!!
Så nu ska jag deppa lite samtidigt som jag försöker ta tag i det här med bokföringen!
Ha en riktigt bra dag allihopa, för det kommer nog inte jag att ha!!
Kram från mig!

Dagens ledord: "Det är bara att bita i det sura äpplet"

Första snön!

Snacka om att jag blev förvånad när jag körde ut ur garaget imorse och det var snö på backen!! Sonen blev överlycklig och ville att vi skulle ringa till drängen med en gång för att höra om han var ute och röjde snö eller inte!! (Klockan var bara strax efter kl.06,00 ) (Vår dräng har ju nämligen hand om snöröjningen på vissa vägar runt Kisa!) Jag försökte övertyga honom om att det behövdes nog minst 5 cm snö innan han fick åka ut och köra, det räckte alltså inte med en halv som det var när vi var ute. ( Däremot tror vi inte att ekipaget är redo för snöröjning, dags att fixa det snart alltså! Eller hur är det egentligen drängen?) Så vi ringde aldrig och kollade om han körde eller inte.

Så när barna kom fram till dagis så tyckte de att det var riktigt spännande med snön, lite häftigt med alla spår som hade blivit redan!

Annars ska jag fortsätta nu och sortera papper på kontoret idag, fram tills jag ska på ett möte vid 9,30.
Förresten så blev det inget Ullared igår, "snyft", jag hade så ont i bebismagen i måndags så jag insåg att det aldrig skulle funka att gå runt där en hel dag! Nu däremot så mår jag mycket bättre, hoppas att vi kan åka på fredag istället! Hoppas, hoppas, hoppas.......
Jag drömde ju hela natten mellan måndan och tisdan att jag var och shoppade på Ullared och jag hittade ju dessutom det jag ville ha till jättebra priser, hittade även mycket mer saker som jag inte skrivit upp på listan, så nu får jag skriva upp det med!! Jag tror jag kommer bli sinnesgalen om jag inte får åka dit, blir det inte nu så blir det ju inte på kanske ett år som jag kan åka!! Vill åka, vill, vill, vill!!!

Igår började det en ny tjej att jobba hos oss, hon ska vara lite ibland eftersom hon är avbytare på flera ställen. Hoppas att hon trivs så hon vill komma och jobba mera!!

Igår var jag och veckohandlade tillsammans med barna så här kommer veckans meny:

Tis: Hämtpizza (pga tidsbrist)

Ons: Korvstroganoff med spaghetti

Tors: Pizzatårta med sallad (då har vi hela stället fullt av drängar)

Fre: Ullared el. Pommes och korv (svärmors födelsedag!)

Lör: Ädelostgratinerad fläskfilé med pommes (Då har vi finbesök från Vikbolandet!)

Sön: Kycklingfilé i ugnen med bulgur (Nytt recept som jag ska prova)

Nähäpp,nu ska jag börja städa!
Ha en bra dag allihopa!
Kram från mig!

Dagens ledord: "Den som väntar på något gott, väntar alltid förlänge"

Ciao!!!

Trevlig måndag!

Efter en intensiv helg så är det nu måndag. Barnen är på dagis och jag ska sortera papper på kontoret. Gubben jobbar i lagårn och drängen jobbar med nåt som jag inte vet vad. Så allt är väl som det ska!

I helgen har barnens Lundakusiner varit på besök, så efter tre veckors intensiv längtan från äldsta sonen så har de äntligen varit här. Dock har han redan börjat fråga om när de ska komma nästa gång!!! Stackarn, det blir nog en lång väntan, jag tror inte att de kommer något mer före jul nämligen.
Själv så jobbade jag på höst och hantverksmässan på ALV i lördags, det gick jättebra, dock när det var färdigt och jag skulle handla en sväng på ICA så kände jag mig som minst 92! Det var knappt så jag kom runt i affären så ont hade jag i magen, det var väl bebisen som protesterade! Så det var väldigt skönt att komma hem sen och få ta det lite lugnt!

Igår var en del av släkten på besök, så då gick det mesta av dagen åt till att baka och laga mat innan de skulle komma! Det var jättetrevligt att ha alla på besök, jag hoppas att maten smakade bra iallafall! Det fick bli grekisk köttfärslimpa istället för biffar och till detta blev det potatisgratäng istället för pommes! Till kaffet blev det Glömmingetårta och kladdkaka! Så var någon hungrig när de åkte hem fick de väl skylla sig själva!
Min man och jag fick dessutom en jättefin gryta till vår finservis! Tack så jättemycket mamma och hennes gubbe!!!!

I lördags gav vi min svärmor en bärbar dator i födelsedagspresent, (hoppas du gillar den)!! Tyvärr har det redan varit lite småstrul, typ att Vista var på engelska och att högtalarna inte fungerar! Vista är ordnat och ominstallerat, dock funkar fortfarande inte högtalarna! Smått irriterande eller vadå!!!
Barnen gillar dessutom datormusen lite för mycket, det ser ut som en bil med lysen som lyser, tror ni att de vill låna den eller???!!!
Annars har det varit en jättemysig helg med många trevliga släktingar på besök, hoppas att de snart kommer tillbaka!

Ska förhoppningsvis åka till Ullared imorgon, om jag nu bara orkar med det!! Hoppas, hoppas, hoppas.........

Dagens ledord: " Dä ä bare och bit ihop"

( Idag blir det söndagsmiddagsrester till middag, måste tänka ut något gott till resten av veckans meny, men det får bli lite senare!)

Ha en bra dag allihopa, sköt om er!!
Kram från mig!

RSS 2.0