Nyårsafton!

Nu är det nyårsafton och vi är fortfarande hemma!
Allt är lugnt så det känns verkligen som om det skulle kunna bli en 08-bebis!
Här hos oss har det snöat inatt och det tycker barnen är jättekul! Vi får väl se hur lång tid det tar innan de ska ut och leka!

Nu ska jag sortera fakturor och kvitton på kontoret, samt börja fundera på vad vi ska äta till nyårmiddag idag! Jag trodde ju aldrig att vi skulle vara hemma idag så jag har ju inte planerat något nyårsfirande! Men vi får väl hitta på något iallafall!

Kram från oss i Flaka!

GOTT NYTT ÅR!!!

Fortfarande hemma!

Nu är det söndag kväll och allt är lugnt i magen, så vi hoppas att det ska klara sig året ut! Barnen är inte inne utan jag kan passa på att sitta vid datorn lite, den äldste sonen är hos en kompis i Gullringen och den yngste är och busar hos farmor!

Idag blev det latmat till middag: fryst Findus kycklingwok med pasta, broccoli och sweetchilisås. Det var riktigt gott och smidigt att värma på så det kan jag tänka mig att göra flera gånger!

Annars har det blivit lite städning och tvättning idag, ska försöka röja bland våra papper på kontoret med, men det är ju så tråkigt!

Annars går vi mest och undrar när det ska bli en resa till Västervik, har det inte hänt något i morgonkväll tänkte jag att maken ska massera mina fötter och vader (det var ju det som satte igång det förra gången!) Men innan dess så ska jag bara knipa, så det så!

Tänkte visa lite bilder från den trevliga julhelgen som var!

                              
Här är en del av den goda julmaten som många hjälpte till att bidra med!


             

Äntligen kommer tomten! Äldste sonens första kommentar till tomten:
- Här finns det bara snälla barn! ( Innan tomten hann att säga någonting överhuvudtaget)


            

Överlyckliga barn som inte kan förstå hur många paket man kan få av tomten, 
det blev en hel del riv och slit bland våra barn iallafall!

Så detta var ett lite axplock från julaftonens fotografier!

Nähäpp! Nu är det dags att fixa lite på kontoret så man har gjort någon nytta idag!

Kram och gokväll!

Dagens ledord: "Kniiiip!"

Bye bye!!

Fortfarande lugnt på bebisfronten!

Idag är det lördag och endast drygt 2 dagar kvar till nya året, ännu har jag inte haft några känningar om att det kan vara någon bebis på väg så jag hoppas att det ska bli en 08-bebis vi får!!!
Jag försöker att ta det så lugnt som det bara går, nästan det enda jag gör är att laga mat och diska om dagarna! (Idag blev det bara att tvätta lite kläder och mangla med, och plocka iordning på lite saker, men annars har det varit lugnt!)

Förövrigt har vi haft det jättemysigt och trevligt i julhelgen, Tack alla underbara släktingar för att ni är så snälla och goa och trevliga att umgås med!
För lite drygt en månad sedan så trodde jag ju att vi skulle fira jul själva och det tyckte jag kändes jättetråkigt eftersom jag gillar att ha mycke folk omkring mig! Men som tur var blev det inte så, utan vi blev många som umgicks och åt gott och hade det bra tillsammans! TACK allihopa!!!!

Nu ska jag ladda inför barnens sänggående (lite duschning och Bolibompa först bara), det brukar ta lite på krafterna med av och påklädning på minsta sonen, det är ju så jobbigt att böja sig nu, och lyfta upp honom på högre höjder orkar jag ju inte heller!

En go och trevlig kväll önskar jag er samt ett GOTT NYTT ÅR! (Ifall vi inte hörs mer det här året)

Helgens ledord: -" Bättre sent än för tidigt!"

God Jul önskar vi i Flaka!

Nu är det juldagseftermiddag och allt är för tillfället lugnt! Ingen bebis ännu (det tycker vi är skönt)! Mina systrar och deras familjer har firat jul med oss och det var jättetrevligt och jättemysigt!! Även mina svärföräldrar och svägerska och svåger har firat med oss, samt svärmors syster! (Givetvis oxå jättetrevliga!) Jag tycker att det är det bästa som finns när man kan fira jul med släkten och bara ha det trevligt och mysigt tillsammans, (det beror nog på att vi har så trevlig släkt som gör att det blir så bra!).

Barnen fick mycket klappar av tomten så de är också nöjda med julafton! De kivas redan om varandras leksaker, men det är väl sådant som hör till!
Lite tråkigt blev det väl när kusinerna åkte hem, men de får väl stå ut med mig istället!

Nu ska vi ladda inför kvällen när vi ska åka till släkten i Storebro! Så ha en trevlig fortsatt julhelg! Det hoppas jag att vi får!

Kram och GOD JUL från oss i Flaka!

Julstädat! Hurra!

Igår fick vi då hjälp med julstädningen, 2 stycken var här från ett städföretag och skurade och putsade! Allting riktigt lyser rent och vitt emot en när man tittar! Jätteskönt vill jag lova!!
Nu känns det inte så jobbigt att göra det där lilla sista själv, jag hoppas bara jag ska orka med det! Hela tisdagen och halva onsdagen så fixade gubben och jag, genom att förbereda för städarna. Vi plockade iordning på de flesta saker så att de var på rätt ställe, så det skulle vara lättstädat för städarna. Så igår när jag lagat middag (hemmagjord pizza inne hos svärmor), så var jag klippt slut i kroppen och hade riktigt ont, helst när jag skulle resa mig efter att ha suttit en stund. Hur ska jag nu göra för att det inte ska bli smutsigt och stökigt igen? Några tips???

Idag ska jag åka och handla julmaten samt några sista julklappar. Sedan hoppas jag kunna hålla mig hemma tills efter jul, vill inte föda barn ännu! Jag ska även panta några säckar med tomflaskor och burkar, det var väl ett halvår sedan sist! På lördag kommer min gulliga syster och hennes familj, de ska hjälpa till att fixa det sista inför julafton. Laga mat och pynta och sådant!!

I eftermiddag ska jag även packa BB-väskan. Det är väl dags nu att ha det gjort! Min make tror ju varje gång jag ringer att det är dags att åka till BB! Men jag tycker för tillfället att det känns lugnt, så nu tror jag på att vi ska klara oss över julafton. Hoppas, hoppas.........

Igår kväll gjorde äldste sonen en spännande upptäckt: Tomten hade varit och lämnat ett par tomtesäckar nere i vår gäststuga! Full med paket! Som tur var godtog han förklaringen att det nog berodde på att han hade så många paket att dela ut på julafton till alla barn, så han var tvungen att åka runt och lämna några paket innan för att få plats med allt på julafton istället! Men tjuvkikar man på paketen då kanske tomten tar tillbaka dem så det är bäst att låta de vara ifred tills tomten lämnat dem! Eller hur?

Nu ska jag sortera lite burkar och flaskor sedan åker jag och julshoppar!

Dagens ledord: "Var snälla annars kanske inte tomten kommer!"

En bamsekram till alla mina läsare där ute! KRAM!!!!

Äntligen lite fåglar vid fågelbordet!

Igår var det första gången vi såg några fåglar vid vårt nya fågelbord som vi satte upp för tre veckor sedan. Samtidigt satte vi upp en gran som jag hängde upp äpplen och tallbollar i, (där har det inte heller varit några fåglar tidigare). Men så var de då äntligen här: skatorna!!! Jag hade hoppats på lite söta domherrar eller blåmesar eller någon talgoxe iallfall, och så blev det skatorna som kom! Jag märkte idag att de hade ätit upp hela påsen med nötter på en dag, helt otroligt! Detta var nog det ända de tyckte om för idag har de inte varit där!

Vi har förresten ätit rotmos och fläsklägg till middag idag, det var jättegott!!!! Tyckte jag iallfall!!

Annars måste jag berätta om vad min man har upptäckt på internet: Youtube! Så där brukar han sitta och titta på stora traktorer och övriga maskiner, (mest från USA)!! Då drar han upp ljudet på datorn och sitter sedan bara och njuter!  Så nu varierar han mellan att leta maskiner på blocket och kolla grymma traktorfilmer på Youtube!

Dock, min blogg läser han aldrig även fast vi har den som startsida på datorn! Jag tror han är rädd för att jag ska skriva massor med strunt om honom, (men det gör ju aldrig jag heller)!

Nu är nästan alla julkorten färdiga, får dock posta dem i morgon, men jag hoppas de kommer fram i tid iallafall!
Nu ska barnen gå och göra sig iordning för kvällen och sedan gå och sova, jag skall väl avsluta julkorten och sedan ta en dusch innan det är dags att gå och sova för mig med!

Imorgon skall bilen in på verkstad igen: det var oljud i spännrullen och vid kamremmen samt har handbromsen ballat ur, så det måste fixas innan vi ska till BB, (ingen väska packad ännu)!! Vi vill ju inte riskera att bli ståendes någonstans på vägen till BB, kan ju vara dumt att inte hinna fram i tid pga det!

Kram och godkväll från mig!!

Julkortspanik!

Igår blev det inga julkort färdiga, varför? Jo, jag tog tag i livet och städade klädkammaren, det blev jättebra!!! Va skönt att ha det färdigt, sedan att hallen nu istället är full med påsar och kartonger vad gör det, shit happens!
Nej, vars det är inte så farligt med det, det är mest att fundera ut var jag ska ha de sakerna istället. Dock blev det inga kläder vikna och inte heller någon BB-väska packad (jag tror jag förnekar att det snart kan vara dags!), och som sagt var inga julkort färdiga! Satt här en liten stund förut och skrev, kunde dock konstatera att jag får väldigt ont när jag sitter så jag vet inte hur det ska gå att göra detta färdigt!!! Står jag och går mycket så blir jag svimfärdig istället, så jag vet inte- kanske borde ligga mest hela dan ( går det att skriva fint då? Jag kan ju bara ligga på sidan!). Jag brukar varje år skriva en lista på vilka jag skickar julkort till,( för att komma ihåg till nästa år), konstigt nog hittade jag listan med, (såg den för någon månad sedan), den låg under en hög med kläder i bokhyllan (logiskt va!)!! Kunde med en liten klump i halsen konstatera att jag inte ska skicka något kort till mormor i år, hon gick ju bort under året! Snyft! Vi tände varsitt ljus för mormor och min pappa förra helgen när vi var i Hannäs kyrka, det kändes bra och lite sorgligt det med! Snyft, snyft!!

Nej nu får jag byta ämne innan jag blir tårögd.
Igår kväll var vi på besök hos några kompisar med en inflyttningsblomma, smörgåstårta och tårta samt en välkommen till världen present till deras sju månaders son! De har ju bara bott i huset i ca 8 månader!! De bor dock väldigt långt borta, nämligen en hel mil!!!! Skämt och sido, det var verkligen på tiden att vi gjorde det här, borde ha blivit gjort för ett halvår sedan, men det är inte alltid lätt att få alla att ha tid samtidigt!! Det var ett jättemysigt hus de bodde i och det var roligt att få se sonen, det var några månader sedan vi såg honom! Han var så glad och skrattade mest hela tiden!

Det bidde inge rotmos igår, svärmor var och shoppade på marken i V-by! Så det bidde lite sent så vi fick pannkakor av henne istället! Tror att det ska bli rotmos idag istället, hoppas det iallafall!!

Idag är min gubbe väldigt förkyld, han hade ont i bihålorna igår! Så idag använder han nässpray!! Det brukar bara hända typ en gång vartannat år eller så, han gillar det absolut INTE! Vi får hoppas att han snart blir bra, stackarn!
Vill jag skrämma livet ur honom så är det bara att slå en signal till mobilen, han tror nämligen att vattnet har gått varenda gång jag ringer!! Lite skojigt tycker jag!

Näpp (som min yngste son brukar säga), nu är det dags att fortsätta med julkorten!

Ha en mysig tredje advent allihopa, det tänker jag ha iallfall!

Dagens ledord: - "Njut av dina nära och käras närvaro, man vet aldrig när det inte går längre!"

De varmaste adventskramar ifrån stora mig!

Bebis på väg!!!

Trodde igår kväll att vi skulle åka till BB inatt, men det var falskalarm som tur var! Hade sammandragningar var 6 minut i någon timme, så jag började fundera på vad som skulle packas i BB-väskan! (Hög tid eller hur!) Sedan när vi skulle leta reda på mappen som man ska ha med sig till BB med alla viktiga papper i så kunde vi inte hitta den!!!! Jag undrar om jag kan ha glömt den hos barnmorskan sist? Det var första gången jag inte hittade mappen och nu när jag verkligen behövde den! Dock så gjorde detta letande att sammandragningarna slutade upp, bra va! Så här lite ont som jag har haft inatt, det har jag inte haft på länge, konstigt va? Så vi får väl se när vi verkligen är på väg!!!

Annars i veckan har barnen haft julfest på dagis och gått i luciatåg, de var jättegulliga! Sedan på luciakvällen så lussade de för farmor, farfar, pappa och drängen! De bjöd på "skönsång", lussekatter, hemmabakade pepparkakor och julstjärnor! Det var väldigt uppskattat, de var ju så gulliga!! Eller hur?

                         
Först en sväng        Sedan en tur till lagårn        Sedan var det dags
till farmor!             och de stora grabbarna!      att gå hem!

Idag ska jag förövrigt skriva färdigt julkorten, typ alla adresser! Minst 60 stycken är det iallafall!
Sedan ska jag packa BB-väskan och förhoppningsvis hinna med att vika lite kläder också!

Idag ska svärmor bjuda på rotmos och fläsklägg, det ska bli gott det var ju så länge sedan man åt det!

Häromdagen så gjorde jag julköttbullarna, det blev lite drygt 200 stycken. De var dessutom jättegoda om jag får säga det själv så det var ju skönt att ha det färdigt iallafall! Ett tips är att göra dem på plåt i ugnen, 200° C i ca 10 minuter! Då faller de inte isär och blir inte brända och ändå genomstekta! Sedan är det bara att bryna på dem när de ska ätas! Kanonbra!!

Nähä nu är det dags att sätta igång med julkorten igen!
Ha en bra dag allihopa!

Dagens ledord: "Även om det är stressigt kan det vara bäst att ta det lugnt, om man inte vill få ännu mindre tid till allt som skall göras!"

Kram från mig!!!


Jippie!!! Bokföringen är färdig!

Äntligen är momsen klar och inskickad, samt betalt!! Gud va skönt!
Barna är dessutom i lagårn och jag ska gå och fixa till mig till mötet med konsulterna!
Så nu känns den här dagen helt okej!!

Dagens ledord: "Bättre sent än aldrig"

Kram från glada mig!!!

Äntligen bokföring!

Jaha, fast jag började i tid sitter jag ändå här med bokföringen dagen innan momsen ska vara inne!!!!
Märkte att när jag suttit i några timmar framför datorn igår så fick jag väldigt ont i magen och de nedre regionerna när jag reste på mig, det höll sedan i sig nästan hela dagen! Så därför ska jag turboblogga nu och sedan fortsätta med bokföringen!

Barnen var hemma igår och ska även vara det idag med, de är väldigt förkylda nämligen!!
Vi får se hur det går att jobba när de ska vara med, tänkte börja lite medans de fortfarande sover!

Annars i helgen var vi på dop i Hannäs, (jättemysigt) och så på simskoleavslutning med äldste sonen i söndags, hela familjen var med och det var också jättemysigt! Vi får hoppas att vi kan fortsätta nästa termin, (med simskolan) det beror väl på hur det går med bebisen?!

Annars i helgen har jag fått hjälp av min systerdotter med att putsa fönstren, det tycker jag var jättegulligt av henne!!! (Det känns väldigt skönt att ha rena fönster vill jag lova, jag njuter i fulla drag.) Hon blev väl glad åt att få lite tillskott i kassan så här till jul med kanske?

I går beställde jag städning av en städfirma till onsdag nästa vecka, det känns väldigt skönt!! Då slipper jag tänka på det och kanske inte behöver föda för tidigt pga av den stressen!!! Min man tyckte inte att det behövdes när jag berättade vad det skulle kosta: -Det blir ju bara smutsigt igen! som han sa!!!!!! Va bra, sa jag då behöver ju inte jag heller städa någon mer gång för det blir ju bara smutsigt igen!!! Typisk karlkommentar!!!!!

Idag ska vi träffa vår konsult för att se om vi ska fortsätta med våra byggprojektplaner! Nu när det börjar komma in lite priser på saker och ting känns det som att det kommer att bli alldeles för dyrt att bygga, hoppas att vi har fel!

Nähä nu ska jag börja med bokföringen innan barna vaknar!
Ha det så gött allesammans! Kram från mig!

Datorhaveri!

Idag var jag och lämnade in min svärmors dator till Expert ,(där vi köpte den för en månad sedan), för att de skulle hjälpa mig att få igång internet! Nu visar det sig att det är fel på datorn så de måste skicka iväg den till tillverkarna så att de kan fixa den! Då kanske det inte var så konstigt att jag inte lyckades få igång den!!!! Men snacka om att det är lite störigt! Jag passade även på att beställa lite julkort på barna som jag fotograferade igår! Jag hoppas det blir bra!
Här är några av de kort som vi inte gjorde julkort av, fina eller?

                    

Jag tror att jag tog minst 50 bilder, kan ni förstå varför?
Det var väldigt svårt att få båda att se bra ut samtidigt!!!
Hur ska det gå nästa år när de är tre?

Annars var jag även hos barnmorskeläkaren idag, hon var trekvart försenad som vanligt!!! Lite störigt, jaaaa!!
Hon konstaterade att jag inte hade öppnat mig ännu, så det kändes ju skönt med tanke på att det är en månad kvar till beräknat datum! Dock var livmodertappen kort, vad nu det innebär? Är den redan på väg ut?
Annars kom vi fram till att magen är tjusig med alla dess granna färger( ha ha)! Jag ska fortsätta med mina sprutor, dock om jag känner att det är en bebis på väg ut så ska jag inte ta någon spruta! Jag måste nämligen vänta i åtta timmar efter det att jag tagit sprutan tills jag kan ta en ryggmärgsbedövning! Och den gillade jag ju med första barnet så det är ju skönt om möjligheten finns att jag kan ta den om jag känner att det behövs!

Annars idag har vi ätit latmat (uttryck från äldste sonen): Färdig grillad kyckling, potatissallad, bearnaisesås och färsk franska!
Vi fick även varsin nybakad bulle av svärmor till efterrätt, det var smarrigt det!
Hon har även gjort kokta kringlor idag och de var också jättegoda! Hon är duktig hon svärmor!!

Jag har fortfarande inte kommit på vad vi ska ha för meny denna veckan, dock vet jag att vi ska på dop på lördag, så vi kanske får något där då!
På tal om mat, vad skönt det är att ha mycket köttfärs i frysen nu när man vet hur affärerna kan återanvända färsen om den är för gammal!! Det är väl helt otroligt va? Och så blir det vi som köttproducenter som får kritik om inte köttet smakar bra, va juste va?!

Nää, tacka vet jag hemmaslaktat, då vet man ju vad man äter iallafall!!

Dagens ledord får bli: " Det bonden inte vet vad det är, äter han inte. Om stadsborna visste vad de äter, skulle de genast bli bönder." - Oliver Hassencamp

Ha det gott allihopa och bli nu inte matförgiftade!!


Överlycklig dräng!

Idag har drängen äntligen fått hämta sin nya traktor!!! Jag tror att han njuter i fulla drag faktiskt!!
Min man och mina barn samt svärfar var givetvis tvungna att ge sig ut på en provtur!! Så nu är väl även deras dag räddad!

Vad tycks om ekipaget???
Tjusigt va!!!

           

Så lycka nu till med nya traktorn drängen!!

Hälsningar från Flaka

Superduper irriterad!!!!!!!

Har precis suttit och skrivit på bloggen i ca 45 min!!!! När jag sedan förhandsgranskat och ska gå tillbaka för att lägga in inlägget på bloggen så har det försvunnit!!! Snacka om att man kan bli skitsur! Jag som var så nöjd men det jag skrivit och nu skulle gå och vila en stund innan det var dags att hämta på dagis!!!

Jaha, då vart det inte mer skrivet nu heller, att ens humör kan ändras så snabbt, från att vara nöjd och glad till att bli jätteirriterad på 2 sekunder!!! ( Beror detta bara på min graviditet eller kan denna humörsvängning drabba fler?) Hade mycket strul igår kväll med, fick skriva om sista stycket tre gånger på bloggen (det blev bara kortare för var gång)!!

Dagens ledord var förut: "Bättre vila än snabbt ila"!
Men det ändrades just till: " Kort glädje, lång irritation!"

Hoppas att ni får det bättre idag än den stunden som jag just haft!
KRAM!!!

Bildtest!

Sitter här med vår nya kamera och ska försöka lägga in en bild på bloggen! Vi får se hur det går! Jag vet inte riktigt hur jag ska göra så det blir spännande att se om det fungerar.

Annars känns det väl som om det skulle kunna komma ut en bebis vilken dag som helst, väldigt mycket tryck mot de nedre regionerna liksom! Helst vill jag ju att det ska dröja till 2008 men ska det bli detta året så kan den väl lika gärna komma nu som i jul eller nyår!

Annars i helgen var jag duktig och putsade lite fönster och satte upp lite julgardiner och adventsdekorationer, jag tycker iallafall att det var duktigt! 
I söndags hälsade jag på min kusin som fyllde år, det var väldigt längesedan jag var där, så det var jättekul att träffa henne, (god smörgåstårta och tårta fick vi ju också)! Det skulle bli en överraskning att jag skulle dit men min syster kunde ju inte låta bli att skvallra, så det blev ju ingen överraskning, (typiskt)!

Igår gjorde jag en dörrkrans till ytterdörren, jag blev jättenöjd och barna tyckte den var fin också!
Vad tycker ni?



Resultatet efter ca 1,5 timmar!

Nu börjar barna balla ur pga av trötthet, så nu måste jag sluta, vi hörs imorrn!
Kram från Flaka!!

RSS 2.0